Welke maatpomp heb ik nodig voor een vijverfontein?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon.

Welke maatpomp heb ik nodig voor een vijverfontein?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren. Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer.

Dit geldt als het ook een skimmer of waterval heeft. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft.

Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Het selecteren van een pomp voor uw vijver of fontein houdt meer in dan alleen het kiezen van een bepaalde stijl of ontwerp. Dompelpompen zijn er in vele maten en u moet ze kiezen op basis van hoeveel water uw waterpartij binnen een bepaalde periode vasthoudt en optilt. De meeste kleine fonteinen en vijvers hebben de eenvoudigste dompelpomp nodig, ontworpen om 50 gallons of minder per uur opnieuw te circuleren.

Grotere vijvers met fonteinen of watervallen vereisen een robuustere pomp. Het belangrijkste element bij het dimensioneren van een fonteinpomp is het bepalen van de maximale kophoogte en maximale lift. Als die afstand bijvoorbeeld 24 inch is, hebt u een fonteinpomp nodig die minstens 36 inch hoog tilt. Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het vervangen van de pomp in uw fontein, is of u een elektrische pomp of een zonnepomp wilt.

Dit zal een lange weg helpen om uw water schoon en gezond te houden en uw pomp efficiënt te laten werken. Als je geïnteresseerd bent in het doe-het-zelf doen van je eigen waterpartij, wil je misschien dit bericht lezen om te leren hoe ik in minder dan 1 dag een supercoole waterpartij zonder vijver heb gemaakt. Elke voet verticale afstand tussen het oppervlak van de vijver en het hoogste punt waar het water naar wordt gepompt, telt als 1 voet kop. De grootte van uw pomp heeft rechtstreeks invloed op het uiterlijk van waterpartijen zoals fonteinen en watervallen.

Als de spanning van uw pomp niet hoog genoeg is, draait de pomp de hele tijd op hoge versterkers en dit kan uw pomp beschadigen of ervoor zorgen dat deze niet meer werkt. Deze meting wijkt af van de „pomphoogte” die de meting is van de uitlaatpoort op de pomp tot de bovenkant van het water. Als je op zoek bent naar informatie over de verschillen tussen elektrische en zonnepompen, bekijk dan dit bericht voor een volledige vergelijking en video. De perfecte waterpomp helpt de levensduur van uw favoriete waterfontein voor binnen of buiten te verlengen.

Als je eenmaal weet welke afstand het water moet afleggen tussen je pomp en je fonteinkop, weet je nu de maximale lift, of maximale lift, die je nodig hebt. Dit omvat de hoogte van uw waterval (verticale hoogte boven vijverwaterniveau), lengte en diameter van buizen, fittingen, zoals ellebogen en kogelkranen, enz. alpine cycloonwaterval %26 vijverpompen met een 33ft netsnoeren, deze pompen zijn geweldig, ik laat de mijne aan tot het tijd is om het eruit te halen voor de winter en ik heb ze tot 3 jaar gehad. Met twee draaiende pompen is het mogelijk om er een op een timer te plaatsen waar deze alleen werkt als u er bent om te genieten van de esthetiek.

Als uw vijver meer dan 6-7 voet diep is, zorgt een fontein niet voor voldoende beluchting, omdat de fontein het diepere water niet tegelijkertijd met het oppervlaktewater kan mengen. Als je 3.000 GPH nodig hebt op 10 voet kop, zal een pomp die alleen je dat debiet op 5 voet kan geven niet sterk genoeg zijn.

Leave a Comment

All fileds with * are required