Hoe groot van een pomp heb ik nodig voor een koivijver?

Voor watertuinen (vijvers met planten en goudvissen) wil je elk uur minstens de helft van je totale volume laten circuleren. Dit betekent dat je voor een vijver van 2000 gallon MINSTENS 1000 gallons per uur (GPH) moet pompen.

Hoe groot van een pomp heb ik nodig voor een koivijver?

Voor watertuinen (vijvers met planten en goudvissen) wil je elk uur minstens de helft van je totale volume laten circuleren. Dit betekent dat je voor een vijver van 2000 gallon MINSTENS 1000 gallons per uur (GPH) moet pompen. Koivijvers hebben een hogere omzet nodig en het minimum is het volledige volume per uur. Noodzaak om de juiste pompgrootte te bepalen voor een visvijver (koivis) die 14ft x 14ft x 3,5-4ft diep% 3D 3,5ft%3D5145 gal en 4ft%3D5880 gal.

Kleine vijver bovenaan die naar beneden filtert naar deze hoofdvijver. Eventuele aanbevelingen voor het gebruik van de maatpomp en een kwaliteitsmerk. Het moet een dompelpomp zijn. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren.

Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de ontlading. Dit is waar als het ook een skimmer of waterval heeft. Bij het selecteren van een pomp heb je één eenvoudig doel voor ogen, om de juiste hoeveelheid water te verplaatsen voor de minste hoeveelheid geld. Om een pomp te selecteren, moet je eerst inschatten hoeveel water je moet verplaatsen.

Op grote vijvers moet je al je vijverwater minstens één keer per 3 uur door het filter sturen. Op kleinere vijvers is het gemakkelijk om al het water in een veel kortere tijd te filteren. Neem de totale hoeveelheid water in de vijver en deel het door hoe vaak je wilt dat al het water door het filter gaat. Dit geeft u de minimale waterstroom die u nodig heeft van uw pomp.

Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is.

Bepaal bij het vinden van de juiste grootte van de koivijverpomp eerst welk debiet u nodig hebt. Zoek vervolgens het type pomp dat u nodig hebt. Bereken vervolgens hoeveel kopdruk nodig is. Leg ze tot slot allemaal bij elkaar en zoek naar een pomp die past.

Op basis van het onderstaande stroomschema, als u wilt dat 3600 GPH over uw waterval komt die werd berekend op 13 ′ dynamische kop, zou u de AquaForce 5200-pomp willen kiezen. Head is een technische term die verwijst naar de hoogte waarop een pomp water boven het oppervlak van een vijver tilt. Als u kleinere slangen gebruikt dan aangegeven, beperkt u de maximale lift van de pomp en de hoeveelheid water die circuleert. Een te kleine pomp veroorzaakt een slechte circulatie en een stilstaand gebied in uw vijver, wat leidt tot een laag zuurstofgehalte, slibvorming en slechte waterkwaliteit.

De werkelijke hoeveelheid waterstroom die u uit uw pomp haalt) zal variëren afhankelijk van hoeveel weerstand hij duwt. Om de lift te berekenen, moet je meten hoe ver het water in je fontein moet reizen van de locatie van de pomp in je fontein naar de bovenkant van de fontein waar het water naar buiten komt. Dynamische kopdruk klinkt (en kan) ingewikkeld zijn, maar voor het selecteren van een vijverpomp hoeft u niet te nauwkeurig te worden. De meeste pompfabrikanten bieden een stroomschema voor hun pompen zoals hieronder, dat het debiet op verschillende hoogtes aangeeft, zodat u precies weet wat het debiet zal zijn op de gewenste kophoogte.

Kortom, dynamische kopdruk kan worden gezien als alle tegendruk die op de pomp wordt uitgeoefend terwijl het water door de slang naar de bovenkant van uw waterval, stroom of filter dwingt. Als je echter op zoek bent naar een stromende stroom (een miniatuur Niagara Falls), dan is natuurlijk een grotere vijverpomp nodig. Voor een langzame man zoals ik, echter, een voorbeeldvergelijking die uiteindelijk de benodigde pomp identificeert, zou zeer nuttig zijn. Koivijverpompen komen meestal in problemen als ze verkeerd zijn gedimensioneerd, verstopt zijn of als ze lopen zonder dat er water doorheen gaat.

Het is ook belangrijk om de juiste buismaat te gebruiken, omdat dit een direct effect heeft op het maximale hefvermogen van de vijverpomp. .

Leave a Comment

All fileds with * are required