Hoe bepaal je welke maat pomp je nodig hebt?

Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Hoe bepaal je welke maat pomp je nodig hebt?

Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is.

Om de hoofdvereiste te bepalen, moet u drie componenten berekenen of schatten. Het eerste (meestal grootste) is het hoogteverschil. Hier meet u eenvoudig de verticale afstand (in voet) van de bovenkant van de pomp in de pompkamer tot het afvoerpunt, de hoogte van de afvoerlateralen. De hoeveelheid vloeistof die de pomp zal verplaatsen, wordt voornamelijk bepaald door de breedte van de waaier en de assnelheid.

De capaciteit wordt normaal gesproken gemeten in gallons per minuut (gpm. Het kiezen van de juiste vijverwaterpomp voor uw vijver of fontein vereist zorgvuldige overweging en vooraf een beetje onderzoek. Omgekeerd kunt u in dit voorbeeld zien dat de maximale opvoerhoogte van de pomp minder is dan de kophoogte van de fontein. Door het aantal openingen te wijzigen, of ze groter te maken (zelfs als het door slechte boorpraktijken is), zal het debiet en de vereiste pompcapaciteit toenemen.

Is de spiraalvormige behuizing rond een pompwaaier die de vloeistof opvangt die door de waaier wordt afgevoerd. Dit zal een lange weg helpen om uw water schoon en gezond te houden en uw pomp efficiënt te laten werken. Sommige fonteinpompen worden geleverd met extra lange kabels die ideaal zijn om aan te sluiten op een stopcontact in de garage of een ander toegankelijk stopcontact. Als de pomp het effluent van de septic tank op een hogere hoogte naar een dropbox moet verplaatsen, van waaruit het door de zwaartekracht naar de greppels zal stromen, moet hij ten minste 10 gpm en niet meer dan 45 gpm leveren bij de drop-box.

Het lijkt misschien een beetje dom, maar je moet ook speciale aandacht besteden aan de kabellengte van de fonteinpomp. Over het algemeen is het het beste om een pomp te selecteren die zich het dichtst bij het ontwerppunt bevindt en waar het ontwerppunt zich in de buurt van het midden van de curve bevindt. Een pomp is als het hart van uw vijver, hij circuleert het water en verplaatst het door uw filtratie-eenheid, spitter of waterval. Dus, om de juiste maximale kop voor uw fontein te vinden, hoeft u alleen maar te zorgen dat de maximale opvoerhoogte van de waterfunctiepomp groter is dan de kophoogte van uw fontein.

Het InviziQ drukriolsysteem maakt gebruik van slijpen en pompen om afvalwater efficiënt naar zuiveringsinstallaties te verplaatsen, ongeacht het terrein, helling, milieugevoeligheid of topografie. In deze stroomsituatie wordt TDH bepaald door het hoogteverschil van de pomp naar de druppelbox toe te voegen en het wrijvingsverlies in de toevoerleiding naar de verdeelkast te berekenen. Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer. Twee van de belangrijkste metingen bij het dimensioneren van een vijver of fonteinpomp zijn de maximale kophoogte en maximale lift.

Leave a Comment

All fileds with * are required