Kun je een fonteinpomp gebruiken in een vijver?

Als je een pomp wilt voor. Wat de verschillen tussen de twee soorten pompen betreft, dekken die het voornamelijk.

Kun je een fonteinpomp gebruiken in een vijver?

Als je een pomp wilt voor. Wat de verschillen tussen de twee soorten pompen betreft, dekken die het voornamelijk. Waterpompen zijn waterpompen en er zullen niet te veel draaipunten zijn tussen de verschillende stijlen. In wezen, als u een waterpomp voor uw fontein wilt, hoeft u alleen maar op paardenkracht en pomphoogte te letten.

Als u een pomp voor uw vijver wilt, blijf dan gefocust op GPH als uw primaire motivator bij het maken van een pompselectie. Dompelpompen zijn ontworpen om volledig onder water te worden ondergedompeld in het diepste deel van de vijver. Ze worden rechtstreeks in uw vijver geplaatst, of in een skimmerbox of vijvergewelf. Dompelpompen variëren in grootte van 50 tot 5.000 gallons per uur (GPH).

Ze zijn eenvoudig te installeren en zijn soms een zuinigere oplossing voor kleinere vijvers (tot 1.000 liter water). Ze zijn ook stil en kunnen ook worden gebruikt om uw vijver af te tappen. Als u vissen of ander waterleven in uw vijver heeft, kunt u een model overwegen dat geen olie gebruikt, omdat het gevaar bestaat dat de pompafdichting breekt en oliekoelvloeistof in het water lekt. Zoals eerder gezegd worden er verschillende soorten pompen gebruikt voor tuinvijvers.

Eén pomp wordt in de vijver geplaatst, de andere in de buurt. Er is ook een verschil in capaciteit en dus in energieverbruik. Een waterval, een beek of fontein zal het water in beweging krijgen, zodat zuurstof uit de lucht zijn weg naar het vijverwater vindt. Een waterval heeft echter een andere pomp nodig dan een fontein.

Gebruik voor een fontein bij voorkeur een energiezuinige fonteinpomp om een spetterend effect te bereiken. Als je een waterval of een beek wilt, heb je een sterke vijverpomp nodig, zoals een vuilwaterpomp. De meeste meer- en vijverfonteinen zijn ontworpen met een pomp die meestal een watervalpomp met groot volume of een energiebesparende asynchrone pomp is. De pomp dwingt het water door een decoratief mondstuk, en zo krijg je de mooie fonteindisplays.

Een drijvende vijverfontein geeft je hoge en decoratieve displays. Dit type fontein zal ook uw vijver beluchten, maar tegen een lager tarief. Elke keer dat je het water verplaatst, onderbreek je stagnatie, waardoor de groei van algen wordt vertraagd terwijl je zuurstof toevoegt. Het selecteren van een pomp voor uw vijver of fontein houdt meer in dan alleen het kiezen van een bepaalde stijl of ontwerp.

Dompelpompen zijn er in vele maten en u moet ze kiezen op basis van hoeveel water uw waterpartij binnen een bepaalde periode vasthoudt en optilt. De meeste kleine fonteinen en vijvers hebben de eenvoudigste dompelpomp nodig, ontworpen om 50 gallons of minder per uur opnieuw te circuleren. Grotere vijvers met fonteinen of watervallen vereisen een robuustere pomp. Het belangrijkste element bij het dimensioneren van een fonteinpomp is het bepalen van de maximale kophoogte en maximale lift.

Een vijverpomp zorgt voor circulatie van zuurstofrijk water en op deze manier houdt u uw vijver schoon en gezond. De meeste pompfabrikanten raden af om opvangpompen met „lipafdichtingen” te gebruiken in een vijverfonteintoepassing en ze zullen geen garantie geven dat de afdichting defect is. Ook bekend als vuilwaterpompen, zijn ze niet ontworpen om vaste stoffen te verwerken, maar kunnen, afhankelijk van het merk, een interne spons of gaasfilter hebben om de pomp te beschermen tegen beschadiging of verstopping. Je kunt, maar ze hebben een zeefkooi met zeer kleine gaatjes, dit is om de pomp te beschermen, omdat de fonteinkop zal blokkeren als de gaten groter zijn, maar problemen kan veroorzaken met het verstoppen van de pompkooi in grotere, smeriger vijvers, daarom moet je hem van de bodem van de vijver houden bescherm het en voorkom veelvuldig onderhoud.

Gebruik de onderstaande tabel als richtlijn om te helpen bij het selecteren van de voorgestelde slangen voor elke fontein- of vijverpompmaat. Een fontein van 2 pk kan slechts 15.000 gallons per uur pompen, terwijl een decoratieve beluchter van 2 pk maar liefst 34.000 gallons per uur de lucht in kan verplaatsen. Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de ontlading. We leggen uit het grote aantal verschillende merken en specificaties uit welke fonteinpomp het beste voor u is.

Voor buitenfonteinen - Bij het kiezen van een fonteinpompmaat voor uw vijver zijn er twee termen die u zult zien bij het zoeken naar uw pomp. Voor elke centimeter stroombreedte of watervalplaat moet je 100 gallons per uur pompen op de hoogte die je pompt. Overweeg de mogelijkheid om twee pompen te gebruiken Het gebruik van twee kleinere pompen in plaats van één grote pomp is een vaak over het hoofd geziene optie die veel voordelen heeft. Dit komt door het vermogen van industriële afdichtingen om bestand te zijn tegen de zandstraaleffecten die optreden in de pomp terwijl het vuile water door de pomp stroomt.

Als uw fontein bijvoorbeeld 30 inch lang is, zoek dan een pomp met een maximale lift van 45 inch of meer. Naast hun esthetische kwaliteiten voegen fonteinen en vijverbeluchters veel zuurstof toe aan de vijver, omdat de kleine druppeltjes contact maken met de lucht en deze weer in de vijver brengen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required