Waar moet ik op letten bij het kopen van een vijverpomp?

Twee van de belangrijkste metingen bij het dimensioneren van een vijver of fonteinpomp zijn de maximale kophoogte en maximale lift. Kophoogte vertegenwoordigt de verticale hoogte: de pomp verhoogt water boven het oppervlak van de vijver.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een vijverpomp?

Twee van de belangrijkste metingen bij het dimensioneren van een vijver of fonteinpomp zijn de maximale kophoogte en maximale lift. Kophoogte vertegenwoordigt de verticale hoogte: de pomp verhoogt water boven het oppervlak van de vijver. Het kiezen van de juiste vijverpomp kan een beetje verwarrend zijn, er zijn tegenwoordig veel modellen en merken om uit te kiezen, hoe kies je? Hoewel de initiële aankoopprijs meestal de belangrijkste overweging is bij het kopen van een vijverpomp, zijn er nog een paar andere, belangrijkere aspecten waarmee u rekening moet houden. Het kiezen van de juiste pomp voor uw vijver of watertuin kan een verwarrend en misleidend proces zijn.

Veel retailers en dealers zelf weten vaak niet hoe ze een goede pompaanbeveling moeten doen. Dit leidt vaak tot onjuiste informatie en de mogelijkheid om een pomp te kopen die niet goed geschikt is voor uw unieke waterpartij. Het kiezen van de juiste pomp kost niet veel tijd en is de energie die je steekt in het selecteren van de pomp zeker waard. De juiste pomp kan u onder andere geld besparen door minder energie te verbruiken, een gezonder waterlandschap te creëren en is vaak goedkoper en minder onderhoud dan de meeste mensen denken.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een vijverpomp zijn de. Op alle producten* 3 - 5 werkdagen Als dit nu uw eerste vijver is, kunt u in de war raken door de grote verscheidenheid aan vijverpompen die beschikbaar zijn. Je hebt ongeveer 250-350 liter water per uur debiet per inch (2,5 cm) nodig. Een waterval met een brede lip gebruikt meer water dan een waterval met een smalle overlooprand.

De ideale hoogte voor je waterval is tussen 40 cm (16 inch) en 90 cm (36 inch). Als je vis hebt, moet een vijverpomp 24 uur per dag, 365 dagen per jaar kunnen draaien, zonder falen. Een vijverpomp op zonne-energie is geen praktische oplossing. Als het niet lukt, vermenigvuldigen bacteriën zich snel en heb je maar een korte tijd om je vis te redden.

Koop altijd een vijverpomp met 24-uurs pompcapaciteit als u de neiging heeft om te vissen. Bacteriën kunnen zich zo snel vermenigvuldigen dat zelfs 24 uur wachten op een nieuwe pomp de gezondheid van uw vissen op korte en lange termijn ernstig kan schaden. Je moet ook nadenken over de bedrijfskosten, die je zelf kunt berekenen. Het wattage dat door de pomp wordt gebruikt, staat meestal op de doos.

Zo niet, zoek dan naar de versterkers die worden gebruikt op het label dat aan de lichaamspomp zelf is bevestigd. U kunt versterkers omzetten in watt door ampère x volt te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld als je versterker. Dit betekent ook dat de pomp 44 zal verbruiken gedeeld door 1000 eenheden elektriciteit per uur (1 kWhr %3D 1 eenheid) Het lijkt misschien een beetje dom, maar u moet de kabellengte van de vijverpomp nogmaals controleren.

De overgrote meerderheid van vijverpompen wordt geleverd met een voedingskabel van 10 tot 12 meter. Als uw pomp zich verder dan 10 meter van een stopcontact bevindt, moet u mogelijk een verlengsnoer kopen. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Nu u uw minimale debiet en kophoogte kent, kunt u erachter komen welke maat pomp het beste is voor uw vijver met behulp van de onderstaande tabel. De belangrijkste vijverpompfactor is de grootte, die moet worden bepaald door de grootte van uw vijver.

Een te kleine pomp laat uw water stilstaan, troebel, met een laag zuurstofgehalte en een slechte bloedsomloop. Idealiter zou een pomp het volume van de vijver eenmaal per uur moeten laten circuleren. De hoeveelheid water die een pomp aankan, varieert van een paar gallons tot duizenden of meer. Om de juiste pomp te vinden, moet u rekening houden met zowel de hoeveelheid water in de vijver als de gewenste hoeveelheid watercirculatie.

Het debiet geeft aan hoeveel water een pomp binnen 1 uur kan verplaatsen. Selecteer in het algemeen een pomp met een pompcapaciteit van gallons per uur (GPH) die gelijk is aan de helft van de galloncapaciteit van de vijver. Er is geen echte definitie over hoe je deze waarde kunt achterhalen, maar hoe meer vis je hebt, hoe meer filtratie en circulatie de vijver nodig heeft. Als je echter op zoek bent naar een stromende stroom (een miniatuur Niagara Falls), dan is natuurlijk een grotere vijverpomp nodig.

Een vijver van 10 ′ bij 10 ′ heeft een oppervlakte van 100 vierkante meter, dus je kunt 20 5 ″ vissen of 10 10 ″ vissen of 10 5 ″ vissen en 5 10 ″ vissen, enz. De 220 watt VIVOSUN is krachtig genoeg om het water in een vijver van 9.000 gallon te laten circuleren, maar hij is ultrastil en produceert slechts een zacht gezoem. Als u 3600 GPH over uw waterval wilt laten stromen, moet u een vijverpomp kopen die 3600 GPH levert bij een hoogte van 13 ′, niet alleen een pomp die 3600 GPH levert. Ook wordt het geluid van een waterval meestal een van de favoriete delen van hun watertuin van een vijvereigenaar.

Flexibele PVC-buis is een populaire keuze voor vijverprojecten, omdat deze de bochten en krappe hoeken aankan die vaak gepaard gaan met residentiële installaties. Stilstaand water is een incubator voor bacteriën en zodra bacteriën zich beginnen te vermenigvuldigen en zich op te hopen, zal het snel (binnen enkele uren) uw geliefde vijverleven doden. Als het gaat om het selecteren van de juiste pomp voor uw vijver, moet het meer gaan dan alleen het kiezen van de beste deal. In vijvers moet de pomp groot genoeg zijn om het volledige volume van de vijver minstens één keer per uur (idealiter twee keer per uur) OF 150 gallons per uur voor elke centimeter watervalbreedte - afhankelijk van wat groter is.

Uw vijverwater moet worden gerecirculeerd door een pomp met een debiet dat groot genoeg is om al het water minstens één keer per twee uur te recirculeren. Dus, hoe laat je het water in je vijver circuleren? Nou, om dat te doen, moet je een vijverpomp kopen en installeren. Geniet van het voordeel van circulerend water zonder een fortuin uit te geven met de Knifelvijverpomp, die geschikt is voor waterfiltratie in kleine vijvers met een capaciteit van ongeveer 1.600 gallons. .

Leave a Comment

All fileds with * are required