Welke maat pomp heb ik nodig voor een vijver van 1500 gallon?

Dus als je een vijver van 1500 gallon hebt, wil je minstens 750 GPH stroom. Voor de meeste vijveropstellingen drijft de hoofdpomp water door het filtersysteem; dus meer stroom staat gelijk aan meer filtratie.

Welke maat pomp heb ik nodig voor een vijver van 1500 gallon?

Dus als je een vijver van 1500 gallon hebt, wil je minstens 750 GPH stroom. Voor de meeste vijveropstellingen drijft de hoofdpomp water door het filtersysteem; dus meer stroom staat gelijk aan meer filtratie. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Pompen die zijn ontworpen voor tuinvijvers zijn gedimensioneerd door gallons per uur (GPH) output op één voet lift of hoogte. Het wordt aanbevolen om het volledige volume water in een tuinvijver per één tot twee uur te pompen.

Wat dit betekent is dat een vijver met 500 liter water minstens een pomp van 500 gallon per uur moet hebben. Bij het dimensioneren van een pomp voor een vijver zijn er nog een paar andere overwegingen. Hoe hoog moet de pomp water tillen? Komt er een waterval of fontein? Komt er een vijverfilter? Al deze variabelen verminderen de hoeveelheid stroming, wat de waterkwaliteit en helderheid kan beïnvloeden. Stel dat je een vijver hebt die een pomp van 6800 liter (1500 gallon) nodig heeft, het enige wat je hoeft te doen is een pomp van 6800 liter (1500 gallon) kopen, eenvoudig.

Hieronder hebben we enkele specifieke details uiteengezet over het dimensioneren van pompen voor waterpartijen en voor filtratie en circulatie. Zoals te zien is in de bovenstaande tabel, heeft de energie-efficiëntie van een pomp een grote invloed op de bedrijfskosten van een pomp. Als je echter op zoek bent naar een stromende stroom (een miniatuur Niagara Falls) dan is natuurlijk een grotere vijverpomp nodig. Er zijn verschillende soorten pompen beschikbaar, dus hieronder vindt u een gids om u te helpen bepalen welke voor u geschikt is.

Dynamische kopdruk klinkt (en kan) ingewikkeld zijn, maar voor het selecteren van een vijverpomp hoeft u niet te nauwkeurig te worden. Om het volume in gallons te schatten, vermenigvuldigt u de lengte van uw vijver * breedte * diepte * 7,5 (meet in voet voor deze formule). Er is een pomp nodig om water in uw vijver te verplaatsen, of het nu gaat om een waterval, beek, fontein of spuitornament. Het kiezen van de juiste pomp voor de klus zorgt voor uw beste kans om maximaal van de functie te genieten, zowel voor uzelf als voor alle waterbewoners.

Als je een pomp hebt gekoppeld aan je vijver- en filtersysteem dat ook het water aan je waterval levert, is dat de hoeveelheid water die beschikbaar is. Elke voet verticale afstand tussen het oppervlak van de vijver en het hoogste punt waar het water naar wordt gepompt, telt als 1 voet kop. De kop is de hoogte van het water op het hoogste punt van de pomp in uw vijver tot de top van een waterval, een beek of naar uw filtersysteem. Nu u uw TDH (of op zijn minst een redelijke schatting van de TDH) hebt, gebruikt u dit cijfer in het stroomschema van de pomp om te zien of deze pomp u het debiet geeft dat u nodig hebt voor de toepassing.

Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening wilt houden bij het kopen van een pomp voor uw vijver of waterval.

Leave a Comment

All fileds with * are required