Welke maat pomp heb ik nodig voor een vijver van 1200 gallon?

Als uw vijver dicht gevuld is, moet uw pomp elk uur het volledige volume water laten circuleren. Dat betekent dat als uw vijver 1.200 gallons is, uw pomp een debiet van 1.200 GPH moet leveren op de kophoogte van de uitlaat.

Welke maat pomp heb ik nodig voor een vijver van 1200 gallon?

Als uw vijver dicht gevuld is, moet uw pomp elk uur het volledige volume water laten circuleren. Dat betekent dat als uw vijver 1.200 gallons is, uw pomp een debiet van 1.200 GPH moet leveren op de kophoogte van de uitlaat. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Lengte x breedte x diepte x 7,48% 3D Pond Gallons Pompen moeten het water van de vijver minimaal eens in de twee uur laten circuleren. We raden aan om het volume van de vijver eens per uur om te draaien.

De besparingen die worden gerealiseerd door het kopen van een goedkope vijverpomp kunnen snel verdampen door hogere energierekeningen en de noodzaak van frequente vervanging van de pomp. Als je echter op zoek bent naar een stromende stroom (een miniatuur Niagara Falls) dan is natuurlijk een grotere vijverpomp nodig. Hoe dynamischer de kopdruk er is — hoe harder uw pomp moet werken en hoe minder stroom u uit uw pomp haalt. Nu zijn de dingen energiezuiniger, pompen zijn goedkoper en circuleren het water eenmaal per uur (Koivijvers moeten het water één keer per uur of vaker omdraaien).

Pompen met directe aandrijving zijn beter in staat om water naar hogere hoogtes te tillen en zeer grote volumes te pompen, maar hun energie-efficiëntie is meestal lager. Deze nieuwere, veel meer onderhoudsvrije vijverpompen zijn verkrijgbaar als magnetische aandrijfpompen en pompen met directe aandrijving. Zoals te zien is in de bovenstaande tabel, heeft de energie-efficiëntie van een pomp een grote invloed op de bedrijfskosten van een pomp. Het kiezen van de juiste pomp voor de klus zorgt voor uw beste kans om maximaal van de functie te genieten, zowel voor uzelf als voor alle waterbewoners.

Jaren geleden was het voorgeschreven debiet van een gekozen vijverpomp om de vijver minstens eens in de twee uur te kunnen circuleren. Om de beste prestaties en het meeste watervolume uit uw pomp te krijgen, kiest u de kolom 'Ideal Flow Rate', vooral als u door lange leidingen pompt (40 voet of meer). Op basis van het onderstaande stroomschema, als u wilt dat 3600 GPH over uw waterval komt die werd berekend op 13 ′ dynamische kop, zou u de AquaForce 5200-pomp willen kiezen. Het selecteren van de juiste pomp voor de klus zorgt ervoor dat uw water goed wordt gefilterd en dat uw waterpartij er op zijn best uitziet.

In feite kost de goedkopere Little Giant-pomp tegen het einde van het derde jaar meer om te bezitten dan de 3-PL-pomp om te bezitten, en kost meer dan het dubbele van de AquaForce 3600-pomp. Als u 3600 GPH over uw waterval wilt laten stromen, moet u een vijverpomp kopen die 3600 GPH levert bij 13 ′ kop, niet alleen een pomp die 3600 GPH levert.

Leave a Comment

All fileds with * are required