Hoe hoog kan een pomp van 0, 5 pk water tillen?

Een straalpomp met één lijn kan meestal water verhogen van diepten van slechts een paar voet (of 0 diepte) tot ongeveer 25 voet diep. Voor dompelputpompen zijn typisch hogere HP-pompen ook ontworpen met een groter aantal pomptrappen - mechanische waaiers die het hefvermogen van de pomp vergroten.

Hoe hoog kan een pomp van 0, 5 pk water tillen?

Een straalpomp met één lijn kan meestal water verhogen van diepten van slechts een paar voet (of 0 diepte) tot ongeveer 25 voet diep. Voor dompelputpompen zijn typisch hogere HP-pompen ook ontworpen met een groter aantal pomptrappen - mechanische waaiers die het hefvermogen van de pomp vergroten. Het effect van de hoogte waarop uw pomp water moet tillen, is dat de output van de pomp wordt verlaagd; deze daalt niet tot nul, behalve in extreme gevallen. Wat u kunt afleiden, is dat u het vermogen van de pomp verdrievoudigt - wat een grote sprong is, dus het zou redelijk zijn om een aanzienlijk verhoogd waterdebiet te verwachten - alle andere componenten zijn gelijk.

Voorbij dat punt is het niet alleen de pompkracht die belangrijk is om water 60 voet van een waterbron te laten tillen. Een bronpomp moet worden afgestemd op de stroomcapaciteit van de put zelf - opdat de pomp niet zomaar zonder beschikbaar water komt te zitten, een aandoening die schade aan de pomp en verlies van watervoorziening in het gebouw riskeert. De pomp op maaiveldniveau fungeert als de bron van vacuüm en heeft een theoretisch hefvermogen van ongeveer 30 voet (hij zou 34 voet optillen als het een perfect vacuüm zou kunnen creëren). Wat is de juiste pompmaat voor regenkanon dat 500 liter per minuut levert, de pijp is 2 inch en 100 meter lang vanaf een liftreservoir van 1 meter.

Het risico bestaat dat u water sneller uit de put pompt dan de terugwinningssnelheid - de put droog laat lopen en de pomp beschadigt; u moet het debiet of de capaciteit van uw put kennen om continu water te leveren (zie FLOW TEST in de ARTIKELINDEX). De twee pompcapaciteitskaarten voor ondiepe putten boven% 26 hieronder zijn voor straalpompen met één lijn geproduceerd door Water Ace. Terwijl straalpompen een pick-up hebben die meestal 5 voet boven de bodem van de put is geplaatst, wordt deze bij het installeren van een dompelpomp tien voet boven de putbodem (maximaal) of tien voet onder de neerwaartse limiet voor de put geplaatst.

Leave a Comment

All fileds with * are required