Hoe sterk van een pomp heb ik nodig?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon.

Hoe sterk van een pomp heb ik nodig?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren. Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer.

Dit geldt als het ook een skimmer of waterval heeft. Uiteindelijk is het belangrijkste aspect van de grootte van de pomp het verzamelen van nauwkeurige en volledige informatie voor elk project. Kun je helpen welk type pomp en filter ik nodig heb voor een tuinvijver die ongeveer 14ft lang is 7ft breed en 2ft diep. U wilt dat de GPM van uw filter hoger is dan die van uw pompen om eventuele extra belasting van de pompmotor te verlichten.

Als je op zoek bent naar informatie over de verschillen tussen elektrische en zonnepompen, bekijk dan dit bericht voor een volledige vergelijking en video. Een bovengrondse, eenlijnige of tweelijnsstraalpomp kan een aantal jaren werken voordat hij slechts vier tot maar liefst 15 tot 20 moet worden vervangen. U kunt ook rekening houden met wrijving door 1 voet kop toe te voegen voor elke 10 voet horizontale leidingen tussen de pomp en uw filter of functie. Wat je zoekt is een pomp die al het water in je zwembad in maximaal 8-10 uur door het filter kan pompen.

Als u een bronpomp moet repareren of vervangen, of als u een controle wilt plannen, vraag dan vandaag nog een afspraak aan. Als die afstand bijvoorbeeld 24 inch is, hebt u een fonteinpomp nodig die minstens 36 inch hoog tilt. Om een gematigd debiet te creëren, zoekt u naar een pomp die een debiet van 150 GPH levert voor elke centimeter breedte. De schets en de vijf belangrijkste factoren helpen u en uw vertegenwoordiger bij het bepalen van de beste pomp voor uw toepassing.

Om uw behoeften te communiceren met een expert op het gebied van pompverwerking, maakt u een schets van uw processysteem met de pomp- en systeemelementen die zich vlak voor en net na de pomp bevinden. De diepputstraalpompen zijn ontworpen om water te onttrekken uit diepten tot 110 voet en hebben een voetklep nodig om de buis te vullen. Er zijn manieren om de meeste gallons per minuut uit uw zwembadpomp te halen met de motor met de minste paardenkracht. Hoewel straalpompen nog steeds dieptes van enkele honderden meters aankunnen, zijn dompelpompen doorgaans effectiever op grotere diepten.

Het maximale momentane debiet dat in het bassin van de pomp komt, moet worden bepaald, zodat een pomp kan worden geselecteerd om het systeem efficiënt te onderhouden.

Leave a Comment

All fileds with * are required