Wat is de beste vijverpomp?

VIVOSUN 4500GPH Dompelpomp; Beste knal voor de Buck. Knifel dompelpomp; Upgrade Pick.

Wat is de beste vijverpomp?

VIVOSUN 4500GPH Dompelpomp; Beste knal voor de Buck. Knifel dompelpomp; Upgrade Pick. De hoeveelheid water die een pomp aankan, varieert van een paar gallons tot duizenden of meer. Om de juiste pomp te vinden, moet u rekening houden met zowel de hoeveelheid water in de vijver als de gewenste hoeveelheid watercirculatie.

Het debiet geeft aan hoeveel water een pomp binnen 1 uur kan verplaatsen. De 220 watt VIVOSUN is krachtig genoeg om het water in een vijver van 9.000 gallon te laten circuleren, maar hij is ultrastil en produceert slechts een zacht gezoem. Hij wordt geleverd met een 20,3 meter lang netsnoer en werkt op 220 watt energiezuinig vermogen. Deze VIVOSUN pompt ook water tot een hoogte van meer dan 18 voet om een fontein of waterval te bedienen.

Het deksel op het inlaatfilter wordt losgemaakt voor eenvoudige reiniging en het apparaat weegt ongeveer 9 pond. Geniet van het voordeel van circulerend water zonder een fortuin uit te geven met de Knifelvijverpomp, die geschikt is voor waterfiltratie in kleine vijvers met een capaciteit van ongeveer 1.600 gallons. De Knifelpomp kan water tot 10,2 voet tillen en produceert slechts een zacht gezoem tijdens het gebruik. Deze compacte pomp is klein genoeg om in het onderste reservoir van een gelaagde fontein te plaatsen en wordt geleverd met een 6,1 voet netsnoer.

De pomp is voorzien van een sponsvoorfilter dat vuil uit de pomp houdt, en het heeft een automatische veiligheidsschakelaar als het waterniveau daalt of het apparaat oververhit raakt. Deze Tetra vijverpomp wordt geleverd met een speciaal beschermfilter dat het waterleven beschermt tegen de waaier van de pomp, terwijl kleine stukjes vuil er dwars doorheen gaan zonder de pomp te verstoppen. De dompelpomp verplaatst 4.235 liter water per uur en wordt geleverd met een maximale waterlift van 13,1 voet. Het kan vijverwater filteren en een stroom pompen voor een fontein of waterval.

Water dat uit de pomp stroomt, wordt door een apart extern filter geleid voor eenvoudige reiniging. Een unidirectionele waaier en motor dragen bij aan de energie-efficiëntie van de pomp met continue werking. De afgedichte onderdompelbare unit is onderhoudsarm en wordt geleverd met een netsnoer van 15 voet. De Aquagarden wordt geleverd met een LED-spot die een waterstraal verlicht.

Deze pomp is geschikt voor relatief kleine vijvers van ongeveer 200 gallons, en het is veilig voor gebruik met goudvissen en koi. De pomp wordt geleverd met drie fonteinsproeiers die de watersproeiconfiguratie veranderen van een enkele verticale straal naar een multijetspray of een slanke waterbel. De pomp wordt geleverd met een netsnoer van 16 voet. Met een maximale lift van 17 voet helpt de TotalPond waterpomp een stromende waterval te creëren.

Met een motor van 2000 GPH kan de pomp water filteren in een vijver met een capaciteit van maximaal 4.000 gallons. De dompelpomp wordt geleverd met een gaaspompscherm dat voorkomt dat vuil de motor verstopt. Het heeft ook een terug-spugende functie die de pomp tijdens bedrijf kan koelen om oververhitting te voorkomen. De pomp van 2000 GPH wordt geleverd met een netsnoer van 16 voet.

Deze VIVOHOME-unit kan serieus water verplaatsen tot 9.000 gallons per uur. Het wordt geleverd met een maximaal hefvermogen van 26,9 voet, geschikt voor hoge watervallen. Naast het pompen van water over een afstand, is de dompelpomp bestand tegen extern gebruik op korte termijn (buiten het water). De fabrikant raadt echter gebruik in het water aan voor iets langer dan een paar uur, net genoeg tijd om een vijver of zelfs een overstroomde kelder in een mum van tijd uit te pompen.

De VIVOHOME-pomp wordt geleverd met een netsnoer van 20,3 voet. Selecteer in het algemeen een pomp met een pompcapaciteit van gallons per uur (GPH) die gelijk is aan de helft van de galloncapaciteit van de vijver. Kies bijvoorbeeld voor een vijver van 4.000 gallon een pomp van 2000 GPH. Hoe groter de pomp, hoe meer elektriciteit hij zal gebruiken.

Veel pompen vermelden de hoeveelheid wattage die ze per uur gebruiken. Vermenigvuldig dat met het aantal uren per dag dat de pomp waarschijnlijk zal draaien, en vermenigvuldig dat aantal vervolgens met 30 voor een schatting van het wattage per maand. Om te schatten hoeveel de pomp aan de elektriciteitsrekening zal toevoegen, vermenigvuldigt u het uiteindelijke aantal met de kosten van elektriciteit (per watt) van uw energierekening. De kwaliteit van de pomp is een factor, maar verwacht over het algemeen dat een dompelvijverpomp 3 tot 5 jaar meegaat.

De TetraPond-pomp wint onze prijs voor de beste algehele vijverpomp in deze review. Dit model heeft alles wat je nodig hebt om water te filteren en de waterval van je vijvers te voeden. Deze pomp is een solide keuze voor uw vijver in de achtertuin en filtert tussen 1.000 en 1.500 gallons per uur. De TetraPond DHP vijverpomp heeft een uniek ontwerp in vergelijking met de meeste andere vijverpompen.

De pomp is ontworpen om in de vijver te worden ondergedompeld. Uitlaatmaat past op slangen van 1 ½ of 1 ¼ inch in binnendiameter. Debieten voor 5 en 7 voet kop zijn 2500 en 1800 GPH. De Fish Mate 1900 dompelvijverpomp is ontworpen voor gebruik in visvijvers, watertuinen en fonteinen.

Het maximale debiet is 1850 GPH, maar de fabrikant levert geen stroomsnelheidsdiagram op basis van kophoogte. Het wordt geleverd met een slangadapter met weerhaken voor slang van ¾ tot 1 ½ I, D. Het werkelijke debiet op 5, 10 en 15 voet is 2251, 1390 en 479 gallons per uur. Afmetingen zijn 13 L x 9 B x 8 H.

Met de roterende kogeluitgang kunt u de afvoerpositie van de pomp in vrijwel elke hoek wijzigen. Het wordt ook geleverd met 1,5 en 2 meerslangkoppelingen. Het debiet op 5 en 10 voet is 2425 en 1840 GPH. De afmetingen zijn 14 L x 14 B x 6,5 H.

De inlaat en uitlaat van de pomp heeft 1 ½ NPT-schroefdraad, maar wordt geleverd met getrapte slangadapters met weerhaken. De pompinlaat heeft 2 FNPT-schroefdraden. Het stopcontact gebruikt 1 ½ FNPT-schroefdraad. Het debiet bij 4', 8' en 10' is 2820, 1860 en 1200 GPH.

De pomp wordt geleverd met 3 jaar garantie. Gebruik voor een zachtere doorstroming een pomp van 900-1800 gallon per uur. Gebruik voor een brullende stroom een pomp van 2400-3600 gallon per uur. Deze figuren kunnen worden aangepast voor elke waterval.

Voor de meeste watertuinen en goudvisvijvers van minder dan 5.000 gallons is de TetraPond Debris-Handling Pump een winnaar. De pomp heeft een solide constructie en verstopt niet gemakkelijk. Ik bedacht dat mijn gallons ongeveer 3600 gallons per uur waren. Mijn vijver wordt 20 ft bij 8 ft bij 3,5 ft diep.

We wonen buiten Nashville in de bergen en hebben veel areaal. Ik breng grote rotsblokken, platte steen en het gebruikelijke vijverbouwmateriaal binnen, maar ik wil een mooie waterval. Moet ik een pomp met een grotere gallon per uur gebruiken? Ik ben dol op je site en zal al je artikelen blijven lezen. Alvast bedankt voor alle hulp die je kunt bieden.

Om de juiste pomp voor uw watervoorziening te kunnen kiezen, moeten de gallons per uur (GPH) die de pomp kan leveren compatibel zijn met de grootte van uw waterpartij. Vijvers, aquaria of fonteinen zijn er in alle maten. Klein, middelgroot en groot, wat betrekking heeft op hoeveel water ze kunnen bevatten. Kleine vijvers variëren van 200 tot 1.000 liter water.

Middelgrote vijvers tot 5.000 en grote vijvers hebben 10.000 liter water of zelfs meer. Sommige vijverpompen, zoals de Atlantic Water Gardens Fountain Dompelpomp, hebben een debiet van 200 GPH. Het wordt aanbevolen voor een klein zwembad dat varieert van 200 tot 400 gallons. Een vijverpomp die 3.100 GPH kan genereren, is een goede match voor een middelgroot zwembad.

Als u een grote vijver van 10.000 gallon heeft, kunt u het beste een pomp kiezen die 10.000 GPH kan genereren, zodat deze voldoet aan de eisen van het water en correct blijft functioneren. Vijverpompen met dompelpompen zijn een uitstekende keuze voor bijna elk type vijver of waterpartij. Ze werken echter het beste in kleinere vijvers tot 1.000 GPH. Ze zijn meestal minder krachtig, dus ze zijn misschien niet de beste keuze als je een grote fontein hebt of een aanzienlijke waterval wilt hebben.

Ze zijn heel eenvoudig in te stellen, minder luidruchtig en doen hun werk uit het zicht onder water. Deze krachtige cycloonvijverpomp van Alpine Corporation is niet alleen kosteneffectief en energiezuinig, maar is ook een uitstekende keuze voor middelgrote vijvers. Of je nu een prachtige waterval aan je Koivijver wilt toevoegen of je bestaande fonteinpomp wilt upgraden, deze dompelpomp kan tot 3.100 liter water per uur pompen en kan sterke watervallen creëren en zorgen voor een goede beluchting. Met New Revolution pomptechnologie en een verbeterd ontwerp, kan de TotalPond 1200 GPH watervalpomp 1.200 GPH pompen en een 5-ft creëren.

Het is dus een zeer goede keuze voor middelgrote vijvers. De pomp is compatibel met slangen van 1½ en 2 inch. Hij wordt geleverd met een stroomkabel van 16 ft en de pomp wordt gedekt door een garantie van een jaar. Voor het beste resultaat raadt TotalPond u aan om de grotere buismaat te gebruiken om wrijving en maximale waterstroom te verminderen.

De pomp moet worden gebruikt bij watertemperaturen tussen 41° F en 86° F. Zorg ervoor dat het netsnoer goed is aangesloten, omdat de pomp kan stoppen met werken. TotalPond levert ook 2.000 en 5.100 GPH vijverpompen. Voor geweldige prestaties, eenvoudige installatie en een uitstekende prijs biedt de Atlantic Water Gardens FP200 verstelbare stroomfontein en waterfunctiepomp u alles wat u nodig hebt om een prachtige fontein of waterval in uw vijver te creëren.

Hoewel het is ontworpen om te functioneren in kleinere vijvers, kan het een uitstekende waterstroom leveren en kan het je een mooie waterval tot 5 ft geven. Of maak een mooie watertuit voor je fontein, terwijl je ook zeer energiezuinig bent. De zware pomp zal geen moeite hebben om precies de juiste waterstroom en beluchting te leveren voor een vijver van 3.000 gallon. Omdat het een motor met een laag wattage en een unidirectionele waaier heeft, is hij zeer energiezuinig.

Samen met de duurzame en corrosiewerende keramische as wordt de motor beschermd tegen water door speciale epoxyinkapseling, wat u een langdurige prestatie garandeert. Om de beste circulatie- en filterresultaten uit de pomp te halen, geeft TetraPond enkele bedieningstips. Kies een pomp die binnen één of twee uur 100% van het vijvervolume laat circuleren. Hoe meer circulatie de pomp kan bieden, hoe beter de vijveromstandigheden zullen zijn, wat vooral belangrijk is voor watervallen en beken.

De pomp is compatibel met slangen van 1½ of 1¼-inch en heeft een 15-ft. Voor extra gemoedsrust is de pomp UL-vermeld en wordt deze gedekt door een beperkte garantie van drie jaar. Extra functies zijn ook een overbelastingsschakelaar om de pomp te beschermen tegen oververhitting, een extra lange 30-ft. Netsnoer, dat u meer flexibiliteit geeft om de pomp te plaatsen waar deze het beste werkt, en er is een verwijderbaar inlaatfilterscherm.

De pomp kan ook verticaal of horizontaal worden gemonteerd en is compatibel met 1-inch slangen en de pomp wordt gedekt door een garantie van twee jaar. HALF OFF PONDS maakt ook een reeks vijverpompen die geschikt zijn voor kleine, middelgrote en grote vijvers tot 10.000 GPH. Houd er rekening mee dat de snelheidsregelaar NIET werkt met de vijverpomp van 10.000 GPH. Deze zeer duurzame en kosteneffectieve pomp heeft een sterke ABS-schaal en genereert 100 watt.

Het compacte formaat betekent dat u de pomp gemakkelijk kunt verbergen tussen een rotsachtige waterval of gebladerte en het doet niets af aan het algehele uiterlijk van uw aquarium. Een goede optie als de beste pomp voor waterval en grote vijvers is de Tetra Pond Debris-Handling Pump. Deze pomp is geweldig omdat hij ondanks het kleine formaat in een stoot zit. Dit resulteert in een algemeen zuurstofverlies voor al het waterleven (inclusief vissen) en kan leiden tot vijverdoden.

Of het nu gaat om het bouwen van een vijver of het installeren van een trapsgewijze waterval, overweeg de volgende factoren om te helpen bij het vinden van een pomp die de waterpartij verbetert in plaats van deze te overweldigen of het water niet voldoende te verplaatsen. De unidirectionele waaier van dit puinvangmodel werkt op een asynchrone motor en verbruikt minder energie om het water in uw vijver te laten circuleren, wat u minder kost voor een kristalheldere vijver. Het soort pomp dat u kiest, moet gebaseerd zijn op de grootte van uw vijver, het aantal waterdieren dat het ondersteunt en of u een waterpartij heeft vol muggenlarven en algen. De meeste dompelvijverpompen zijn echter over het algemeen minder energiezuinig dan een externe vijverpomp van dezelfde grootte, dus u moet voorzichtig zijn om er een te selecteren met een goede energie-efficiëntie.

Om te bepalen of een vijverpomp voldoende is om uw extra watervoorzieningen van stroom te voorzien, moet u rekening houden met de maximale hefhoogte van de waterpomp. Simpel gezegd, als u overdag een fontein of een kleine waterpartij van stroom wilt voorzien, dan is een vijverpomp op zonne-energie een geweldige optie. Als je een Koivijver hebt met een tuimelende waterval, een fontein die is versierd met elegante beelden, of een aquarium dat gevuld is met je favoriete kleurrijke vissen, houdt een vijverpomp het waterleven van de waterpartij gezond en levendig. De beste vijverpomp varieert op basis van het type waterpartij, en een van de volgende keuzes is geschikt voor een vijver in de achtertuin, waterval of andere waterpartij.

Als je een vijver hebt die minder dan 5.000 gallons groot is en je wilt een debiet van minder dan 4.000 gallons per uur, dan is een dompelpomp de beste keuze. Grote koivijvers die duizenden liters water per uur moeten verplaatsen, vereisen zeer krachtige „professionele” waterpompen. Zonder pomp hoopt het sediment zich op de bodem van uw vijver op, waardoor een dikke laag ontstaat die moeilijk te verwijderen is. Maar vertrouw er niet op om de belangrijkste functies van een elektrische pomp uit te voeren, zoals het voeden van uw waterfiltratiesysteem of het leveren van constante beluchting aan een viszware vijver.

Om deze redenen wilt u een pomp kiezen die uw vijver één keer per uur volledig kan omdraaien. .

Leave a Comment

All fileds with * are required