Welke maat luchtpomp heb ik nodig voor een vijver van 2000 gallon?

Dit betekent dat je voor een vijver van 2000 gallon MINSTENS 1000 gallons per uur (GPH) moet pompen. Luchtpompen variëren in grootte en vermogen, waarbij modellen gemakkelijk oxygenatie kunnen bieden voor vijvers variërend van 500-8000+ gallons.

Welke maat luchtpomp heb ik nodig voor een vijver van 2000 gallon?

Dit betekent dat je voor een vijver van 2000 gallon MINSTENS 1000 gallons per uur (GPH) moet pompen. Luchtpompen variëren in grootte en vermogen, waarbij modellen gemakkelijk oxygenatie kunnen bieden voor vijvers variërend van 500-8000+ gallons. Dit is het type vijverbeluchter dat we aanbevelen voor de meeste vijvers, omdat ze in staat zijn om extreem efficiënt een constante, betrouwbare en grote hoeveelheid zuurstof aan het water te leveren. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren.

Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer. Dit geldt als het ook een skimmer of waterval heeft. Koivijverbeluchting beluchting is de term die we gebruiken om lucht aan het water toe te voegen. Omdat lucht 22% zuurstof bevat, voegt beluchting zuurstof toe aan het water.

Koi- en luchtsteenbellen Naast het nodig hebben van opgeloste zuurstof om te ademen, zijn Koi en andere vissen afhankelijk van filters en hun bacteriële bewoners voor het ontgiften van hun afvalproducten. Deze processen vereisen ook zuurstof, en hoe actiever de vis, hoe actiever de filterbacteriën moeten zijn. Bij het dimensioneren van een pomp voor circulatie zijn de belangrijkste factoren het volume van uw vijver en de hoeveelheid vis die u heeft. Deze algemene richtlijnen zijn handig om te begrijpen wat debiet en kophoogte u kunnen vertellen over een pomp.

Als die afstand bijvoorbeeld 24 inch is, hebt u een fonteinpomp nodig die minstens 36 inch hoog tilt. Zoals hierboven vermeld, zijn dit vrij krachtige luchtpompen en zouden ze een geweldige aanvulling zijn op een grote koivijver. Nadat u al uw bronnen van de kop hebt opgeteld, moet u een pomp vinden die op die hoogte het juiste debiet levert. De pomp is niet ontworpen om efficiënt te werken voorbij ongeveer 2 voet, dus zorg ervoor dat u de diffusers niet dieper plaatst dan dit voor het beste resultaat.

Om het volume in gallons te schatten, vermenigvuldigt u de lengte van uw vijver * breedte * diepte * 7,5 (meet in voet voor deze formule). Wanneer er constant water rond de vijver circuleert, stimuleert dit de opname van zuurstof uit de lucht en het vrijkomen van kooldioxide uit het water. De serie heeft 3 standaardmodellen die zijn ontworpen voor vijvers van verschillende groottes, waarbij de kleinste een machtig debiet van 1500 LPH heeft en de grootste een enorm debiet van 3900 LPH. Vijverluchtdiffusorpompen komen vaak in de vorm van „kits”, die alles bieden wat u nodig heeft om aan de slag te gaan met het toevoegen van zuurstof aan uw vijver.

De bellen geproduceerd uit beluchtingsluchtpompen helpen stagnatie van oppervlaktewater te voorkomen en verhogen ook de waterstroom. Ik had geen idee hoe ik moest uitzoeken welke pomp ik nodig had voor een waterval, nu heb ik het uitgewerkt met je gemakkelijk te begrijpen gids.

Leave a Comment

All fileds with * are required