Hoe kies ik een vijverpomp?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon.

Hoe kies ik een vijverpomp?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon. U hoeft niet naar de maattabel van een fonteinpomp te verwijzen om de beste waterpompen voor uw tuin te vinden. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren.

Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de ontlading. Dit is waar als het ook een skimmer of waterval heeft. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Bij het dimensioneren van een pomp voor circulatie zijn de belangrijkste factoren het volume van uw vijver en de hoeveelheid vis die u heeft. Als uw vijver dicht gevuld is, moet uw pomp elk uur het volledige volume water laten circuleren.

Dat betekent dat als uw vijver 1.200 gallons is, uw pomp een debiet van 1.200 GPH moet leveren op de kophoogte van de uitlaat. Voor vijvers met lichtere bestanden (of helemaal geen vis) kunnen pompen die de helft van het volume verplaatsen voldoende zijn. Om het volume in gallons te schatten, vermenigvuldigt u de lengte van uw vijver * breedte * diepte * 7,5 (meet in voet voor deze formule). Als uw vijver onregelmatig is gevormd, gebruik dan de diepste, breedste en langste punten.

Te weinig circulatie kan het ecosysteem van uw vijver schaden, dus het is meestal beter om het volume te overschatten dan te onderschatten. Vijverpompen, fonteinpompen en watervalpompen moeten worden ontworpen voor continu gebruik (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een opvangpomp, die alleen met tussenpozen werkt). Energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn erg belangrijk omdat vijverpompen maandenlang continu moeten draaien. In veel koivijvers draaien vijverpompen het hele jaar.

De besparingen die worden gerealiseerd door het kopen van een goedkope vijverpomp kunnen snel verdampen door hogere energierekeningen en de noodzaak van frequente vervanging van de pomp. Er is 20 voet val van waar ik wil dat het water weer begint langs het perceel naar de top van de vijver (22 voet naar de bodem van de vijver als dat ertoe doet). Nu is het energiezuiniger, pompen zijn goedkoper en circuleren het water eenmaal per uur (Koivijvers moeten het water één keer per uur of vaker omdraaien). Het kiezen van de juiste vijverwaterpomp voor uw vijver of fontein vereist een zorgvuldige overweging en een beetje onderzoek vooraf.

Nu u uw minimale debiet en kophoogte kent, kunt u erachter komen welke maat pomp het beste is voor uw vijver met behulp van de onderstaande tabel. Door het water in beweging te houden, wordt ook de beluchting en voedingsstoffen in de vijver bevorderd en wordt de groei van ongedierte zoals muggen en algen ontmoedigd. Ook wordt het geluid van een waterval meestal een van de favoriete delen van hun watertuin van een vijvereigenaar. Door het water in uw vijver te laten circuleren, helpt een pomp vissen gezond te houden door veilige niveaus van opgeloste zuurstof te behouden.

Het gebruik van leidingen van onjuist formaat zal uw pompberekeningen afwerpen en de prestaties van uw vijver schaden. Mijn gph-debiet zal slechts ongeveer 150 zijn, aangezien de vijver 18 inch diep is en ik een fontein zal gebruiken zonder andere functies. Twee van de meest kritische metingen bij het dimensioneren van een vijver of fonteinpomp zijn de maximale kophoogte en maximale lift. Ook denken veel mensen met betrekking tot grote vijverpompen, waaronder centrifugale of dompelpompen, dat u een bepaald HP of pk nodig heeft om de gewenste stroom te leveren.

Alpine Cyclone Waterval %26 vijverpompen met een 33ft netsnoeren, deze pompen zijn geweldig, ik laat de mijne aan tot het tijd is om hem eruit te halen voor de winter en ik heb ze tot 3 jaar. In vijvers moet de pomp groot genoeg zijn om het volledige volume van de vijver minstens één keer per uur (idealiter twee keer per uur) OF 150 gallons per uur voor elke centimeter watervalbreedte - afhankelijk van wat groter is. De meeste pompen zijn ofwel dompelbaar, wat betekent dat ze op de bodem van de vijver zitten, of extern, wat betekent dat ze boven de waterlijn zijn geplaatst. .

Leave a Comment

All fileds with * are required