Waar vijverpomp te plaatsen?

De pomp moet op de bodem van de vijver worden geplaatst, maar toch binnen handbereik voor onderhoud. Een toppunt is om koord of touw aan de pomp te bevestigen, zodat het kan.

Waar vijverpomp te plaatsen?

De pomp moet op de bodem van de vijver worden geplaatst, maar toch binnen handbereik voor onderhoud. Een toppunt is om koord of touw aan de pomp te bevestigen, zodat het kan. De meest gebruikte pompen voor het houden van vijvers zijn dompelpompen - dwz ze zijn ontworpen om onder water te worden geplaatst. Er zijn ook drooggemonteerde pompen die water uit een vijver kunnen trekken terwijl ze boven het oppervlak blijven.

Droge pompen zijn nuttig in bepaalde situaties, zoals door zwaartekracht gevoede filters die vaak worden gebruikt in dicht gevulde koivijvers. Ze kunnen gemakkelijker te onderhouden zijn omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn en niet uit het water hoeven te worden gevist. Maar verreweg de meest gebruikelijke methode is om de pomp onder water te plaatsen, dus we zullen dit van dichterbij bekijken. Veel dompelpompen kunnen ook 'droog' worden uitgevoerd, dus dit is de moeite waard om te controleren voordat u koopt).

Dompelpompen hebben een hermitisch afgesloten motor die het binnendringen van water voorkomt. Moderne pompen zijn ondergebracht in een zeefkooi die voorkomt dat grote deeltjes de kamer binnendringen en de waaier blokkeren. Oudere pompen gebruikten schuim in de zeefkooi, maar dit werd na verloop van tijd geblokkeerd, dus wordt zelden gevonden bij nieuwere pompen. Een toppunt is om snoer of touw aan de pomp te bevestigen, zodat deze gemakkelijk uit de vijver kan worden getild - til nooit een pomp op aan de elektrische kabel, omdat dit gevaarlijk is.

Idealiter zou een maximale circulatie moeten worden gecreëerd waarbij zoveel mogelijk van het vijverwater betrokken is. Als de vijver bijvoorbeeld een waterval heeft, moet de pomp zich aan het andere uiteinde hiervan bevinden, anders zou, als de pomp onder de retourstroom van het water zou worden geplaatst, slechts een deel van het vijverwater constant in circulatie zijn. Als er veel slib in de vijver zit, kan het nodig zijn om de pomp van de bodem van de vijver te tillen om te voorkomen dat de vijver verstopt raakt met vuil en puin - dit kan worden bereikt door een stenen blok op de bodem van de vijver te plaatsen en de pomp hierop te plaatsen. Moderne pompen zijn extreem onderhoudsarm, hoewel periodieke reiniging van de zeefkooi en waaier wordt aanbevolen voor een optimale soepele werking.

Zorg ervoor dat de pomp vol water zit voordat deze wordt ingeschakeld. U dient dompelvijverpompen op het diepst toegankelijke deel van uw vijver te plaatsen. Plaats het in een skimmerbox als je vis hebt. Wat externe vijverpompen betreft, kunt u ze op het droge in een schuur plaatsen, zodat zonlicht niet met het plastic knoeit.

De meeste vijverpompen zijn dompelbaar, wat betekent dat ze bedoeld zijn om onder water te worden geplaatst. De beste plaats om ze te plaatsen is op de bodem van de vijver zo ver mogelijk verwijderd van het filter of de waterval. Dit maximaliseert de waterstroom door de vijver, waardoor het meer bewoonbaar wordt. De juiste positionering van uw pomp hangt af van of u een vijverfontein wilt maken of gewoon de lucht in de vijver wilt laten circuleren.

Als je geen waterval wilt maken, plaats dan een dompelpomp op de bodem van je vijver ongeveer twee centimeter van de basis. U kunt een steen gebruiken om de locatie van uw pomp gemakkelijk te beveiligen. Op deze manier raakt uw pomp niet geblokkeerd door vuil op de bodem van uw vijver. Een dompelpomp is zeer geschikt voor kleine tot middelgrote vijvers, maar de beste pomp voor u hangt af van hoeveel liter water er in uw vijver zit.

Als je het niet zeker weet, vraag dan altijd een expert om advies. De pomp moet op de bodem van de vijver worden geplaatst, maar moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor onderhoud. Door een lijn of touw aan de pomp te bevestigen, kan deze gemakkelijk uit de vijver worden getrokken; til nooit een pomp op door de elektrische kabel, omdat dit schadelijk is. Voordat u de pomp inschakelt, moet u ervoor zorgen dat deze vol water zit.

Vijverpompen en filters zijn absoluut een must als u van plan bent om een vijver te hebben met ongerept water met een goed onderhouden vijver. De nuttige bacteriën die in biologische vijverfilters worden gebruikt, breken zelfs gifstoffen en afval af die onzichtbaar zijn voor het blote menselijk oog. Dit kan worden bereikt door een stenen plaat op de bodem van de vijver te plaatsen en de pomp er bovenop te plaatsen. Het reguleren van ammoniak (een soort stikstof) in vijverwater is van cruciaal belang om de ontwikkeling van algen te beheersen, en vijverfilters doen precies dat.

Of u nu een boer bent die afhankelijk is van een vijver om vis te huisvesten en vee van water te voorzien, of een huiseigenaar die geniet van de sfeer van een vijver, verlies van vijverwater is een probleem. De beste plaats om een dompelvijverpomp te lokaliseren is zo ver mogelijk verwijderd van de waterval of filteruitlaat om een constante waterstroom door de vijver te behouden. Een vijverpomp is meestal het allereerste apparaat dat aan een tuin of visvijver wordt toegevoegd; het verplaatst water naar een filter en helpt de vijver gezond en fris te houden. Zorg er ook voor dat de uitlaatpijp geen te kleine diameter heeft, want als dat het geval is, zal uw vijverfilter het meest waarschijnlijk overstromen en zijn overblijfselen morsen, en dat wilt u niet.

Om het meest mogelijke nut van uw pomp te krijgen, moet u de inlaat aan de andere kant van de vijver plaatsen vanaf de uitgang. Deze opstelling is goed in situaties waarin u de tweede pomp wilt gebruiken als een soort apparaat voor incidenteel gebruik, omdat het de manier waarop water door de vijver stroomt niet echt zal veranderen. Volgens de cijfers is de beste plaats om uw pomp te plaatsen meestal zo diep mogelijk in de vijver zonder het onmogelijk te maken om uit te schakelen voor onderhoud. Terwijl rotsen, groen en andere accessoires uw vijvers tot leven brengen en verfraaien, vormen vijverpompen en vijverfilters de ruggengraat van elke vijver.

Advertenties Hoewel het gemakkelijk is om te dromen over het hebben van een vijver, het bouwen van een vijver en het verzorgen ervan is een heel ander balspel. Vijverpompen zijn er in verschillende stijlen, waaronder fonteinpompen en pompen voor het verwerken van vaste stoffen, die elk een apart doel dienen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required