Wat voor soort pomp heb ik nodig voor een kleine vijver?

Dompelpompen kunnen worden gebruikt om uw vijver af te tappen, indien nodig. Bereik in pompgrootte van 50 tot 5.000 gallons per uur.

Wat voor soort pomp heb ik nodig voor een kleine vijver?

Dompelpompen kunnen worden gebruikt om uw vijver af te tappen, indien nodig. Bereik in pompgrootte van 50 tot 5.000 gallons per uur. Kan hogere energiekosten genereren dan andere pomptypen. Voor kleinere vijvers zijn dompelpompen over het algemeen zuiniger.

Dompelpompen zijn ontworpen om volledig onder water te worden ondergedompeld in het diepste deel van de vijver. Ze worden rechtstreeks in uw vijver geplaatst, of in een skimmerbox of vijvergewelf. Dompelpompen variëren in grootte van 50 tot 5.000 gallons per uur (GPH). Ze zijn eenvoudig te installeren en zijn soms een zuinigere oplossing voor kleinere vijvers (tot 1.000 liter water).

Ze zijn ook stil en kunnen ook worden gebruikt om uw vijver af te tappen. Als u vissen of ander waterleven in uw vijver heeft, kunt u een model overwegen dat geen olie gebruikt, omdat het gevaar bestaat dat de pompafdichting breekt en oliekoelvloeistof in het water lekt. Hoewel een watertuin of vijver zonder vis goed kan bestaan met een pomp die met tussenpozen loopt, heeft een vijver met vissen een continue pomp nodig. Die pomp moet speciaal zijn ontworpen om continu te werken.

Andere soorten pompen kunnen na een korte periode doorbranden, zoals een paar maanden. Gebruik een pomp die krachtig genoeg is om elke twee uur de volledige waterinhoud van uw vijver te recirculeren. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Centrifugaalpompen of dompelvijverpompen kunnen ook worden gebruikt als irrigatiepompen. Veel mensen die een vijver op hun terrein hebben, zetten hun pomp op door het water uit de vijver te pompen en te gebruiken voor irrigatiedoeleinden.

Voor irrigatie kan een centrifugaalpomp of dompelpomp worden gebruikt. Voor een betaalbare pomp voor kleine vijvers, overweeg de compacte Knifel dompelpomp of de Aquagarden waterpomp voor vijvers. Vijverpompen, fonteinpompen en watervalpompen moeten worden ontworpen voor continu gebruik (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een opvangpomp, die alleen met tussenpozen werkt). Energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn erg belangrijk omdat vijverpompen maandenlang continu moeten draaien.

In veel koivijvers draaien vijverpompen het hele jaar. De besparingen die worden gerealiseerd door het kopen van een goedkope vijverpomp kunnen snel verdampen door hogere energierekeningen en de noodzaak van frequente vervanging van de pomp. Nadat u al uw bronnen van kop hebt opgeteld, moet u een pomp vinden die op die hoogte het juiste debiet levert. Noodzaak om de juiste pompgrootte te bepalen voor een visvijver (koivis) die 14ft x 14ft x 3,5-4ft diep% 3D 3,5ft%3D5145 gal en 4ft%3D5880 gal.

Zoals u kunt zien, houdt het kiezen van de juiste pomp voor uw vijver meer in dan alleen kijken naar de prijs en de grootte van de pomp. Voordelen van het hebben van een dompelvijverpomp is dat deze kan worden verborgen en uit het zicht kan worden verwijderd door hem in de vijver te plaatsen. Sommige dompelpompen moeten mogelijk worden aangesloten op een aardlekschakelaar (GFCI) stopcontact (raadpleeg de gebruikershandleiding), die de stroom onmiddellijk moet uitschakelen als het stopcontact een piek in elektriciteit detecteert. Ervoor zorgen dat u de juiste pomp (en) hebt gekozen, zorgt voor minder hoofdpijn en meer plezier van uw waterpartij.

Of het nu gaat om het bouwen van een vijver of het installeren van een trapsgewijze waterval, overweeg de volgende factoren om te helpen bij het vinden van een pomp die de waterpartij verbetert in plaats van deze te overweldigen of het water niet voldoende te verplaatsen. Tegen het einde van het derde jaar kost de goedkopere Little Giant-pomp zelfs meer om te bezitten dan de 3-PL-pomp om te bezitten, en kost hij meer dan het dubbele van de AquaForce 3600-pomp. Zoals te zien is in de bovenstaande tabel, heeft de energie-efficiëntie van een pomp een grote invloed op de bedrijfskosten van een pomp. Om de juiste pomp te vinden, moet u rekening houden met zowel de hoeveelheid water in de vijver als de gewenste hoeveelheid watercirculatie.

U kunt ook rekening houden met wrijving door 1 voet kop toe te voegen voor elke 10 voet horizontale leidingen tussen de pomp en uw filter of functie. Om de lift te berekenen, moet je meten hoe ver het water in je fontein moet reizen van de locatie van de pomp in je fontein naar de bovenkant van de fontein waar het water naar buiten komt. Onlangs hebben sommige fabrikanten een nieuw soort hybride vijverpompen ontworpen die het beste van de magneet en directe aandrijving gebruiken om zowel de lift als de energie-efficiëntie te verbeteren. Als u een pomp in oudere stijl heeft die een pomp in 'directe aandrijfstijl' is, zoals een typische pomppomp, kan dit uw elektriciteitsrekening aanzienlijk beïnvloeden.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required