Kan een pomp te krachtig zijn voor een vijver?

Een te sterke stroming kan het water geroerd en modderig houden, waardoor een onaangenaam uiterlijk ontstaat dat ook problemen kan veroorzaken voor alle vissen en planten die je in de vijver hebt. Een te grote pomp zal het water gewelddadiger laten karnen dan nodig is, wat schade kan veroorzaken aan planten of vissen die u in de vijver heeft.

Kan een pomp te krachtig zijn voor een vijver?

Een te sterke stroming kan het water geroerd en modderig houden, waardoor een onaangenaam uiterlijk ontstaat dat ook problemen kan veroorzaken voor alle vissen en planten die je in de vijver hebt. Een te grote pomp zal het water gewelddadiger laten karnen dan nodig is, wat schade kan veroorzaken aan planten of vissen die u in de vijver heeft. Het water hoeft alleen te worden gecirculeerd, niet gedempt. Als je merkt dat je planten of vissen iets te krachtig rondgegooid worden, betekent dit waarschijnlijk dat je pomp een beetje extra is.

Op een of ander moment ben je waarschijnlijk het probleem tegengekomen dat je te veel stroom hebt. Betekenis- je pomp is te sterk. Dit is eigenlijk een veel voorkomend probleem en de vraag die we het hele jaar door krijgen. Om te regelen kunt u eenvoudig een kogelkraan gebruiken.

Een kogelkraan is een kwartslagklep die wordt gebruikt om de stroom erdoorheen te regelen, wat een fijne controle biedt in smoortoepassingen. Ja, maar als de pomp ECHT overmeesterd is, is het misschien beter om gewoon een kleinere pomp te krijgen dan een grote pomp naar beneden te halen. Dat is ook moeilijk voor een pomp. Het kiezen van een pomp voor uw vijver of fontein is een belangrijke stap om een goede waterbeweging te behouden.

Slechte watercirculatie kan leiden tot stagnatie, algenopbouw en muggen. Als u vissen, planten of ander waterleven in uw vijver heeft, is het essentieel dat u het water gezond houdt door het zuurstofgehalte en andere voedingsstoffen gelijkmatig te verdelen. De pomp is een van de belangrijkste aankopen van apparatuur die u voor uw watertuin gaat doen. Het is het hart van de vijver, circuleert water naar het filter en houdt het ecosysteem gezond.

Omdat het constant werkt, moet het zowel betrouwbaar als energiezuinig zijn. De pomp die u kiest, is gebaseerd op de grootte van uw vijver en de pompcapaciteit in gallons per uur (gph). De pomp moet minstens elk uur het volledige volume van de vijver laten circuleren. Dus als je een vijver van 1000 gallon hebt, heb je een pomp nodig die minstens 1000 gph verwerkt.

Bij twijfel moet u een iets krachtigere pomp aanschaffen. Je kunt de stroom van een pomp altijd vertragen of omleiden, maar je kunt hem niet verhogen. Het doel van een vijver is om iets te hebben waar je van geniet en als Niagra Falls het niet voor je doet, zou ik de pomp naar een geschiktere maat schakelen of een tweede vijver bouwen en er zowel vanaf rennen als afleiding gebruiken. Dit zal een lange weg helpen om uw water schoon en gezond te houden en uw pomp efficiënt te laten werken.

Ik heb een 3-weg omleidingsklep gekocht en kan regelen welke functie welk deel van de pompuitstroom krijgt zonder de uitstroom van de grote pomp naar beneden te slaan. Hefhoogte, soms eenvoudigweg „lift” genoemd, is hoe ver de pomp het water uit de waterbron moet trekken. Om het u gemakkelijker te maken, zijn hier een paar kleine en middelgrote pompen die ik u aanraad om te bekijken. Uitzoeken welke maatpomp geschikt is voor uw vijver kan een uitdaging zijn, vooral als wiskunde niet uw sterkste punt is.

De beste manier om een pomp te overwinnen die in mijn gedachten te groot is voor de toepassing, is door een deel van het water naar een andere plaats te omzeilen. Als de capaciteit van uw pomp kleiner is dan uw watervolume, zal al het water niet zo vaak door de pomp worden gecirculeerd als zou moeten, wat resulteert in een opeenhoping van algen en organisch afval. Als je ervoor kiest om je pomp in de winter te laten draaien en hij drijft een waterval aan, is het belangrijk om te controleren op ijsdammen. Het kiezen van de juiste vijverwaterpomp voor uw vijver of fontein vereist een zorgvuldige overweging en een beetje onderzoek vooraf.

Tenzij je voor de „Old Faithful” -look gaat, wil je een pomp die sterk genoeg is om het water volledig te laten circuleren zonder het zo hoog voort te stuwen dat je elk uur een gallon (of meer) verliest. Twee van de belangrijkste metingen bij het dimensioneren van een vijver of fonteinpomp zijn de maximale kophoogte en maximale lift. Epoxy ingekapselde (pot) pompen - Deze pompen zijn voorzien van een epoxy-ingekapselde motor, plastic behuizing en radiale lipafdichting op de motoras. Nu u weet wat de grootte van de pomp zou moeten zijn, is het tijd om de grootte van de pomp te berekenen.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required