Hoe groot van een vijverpomp heb ik nodig voor een waterval?

Voor watervallen en beken moet je pomp minstens 100 gallons per uur pompen voor elke centimeter breed die de waterval is. Voor meer lawaai en wit water van je watervallen, verhoog je het debiet tot 200 gallons per uur per inch watervalbreedte.

Hoe groot van een vijverpomp heb ik nodig voor een waterval?

Voor watervallen en beken moet je pomp minstens 100 gallons per uur pompen voor elke centimeter breed die de waterval is. Voor meer lawaai en wit water van je watervallen, verhoog je het debiet tot 200 gallons per uur per inch watervalbreedte. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren. Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer.

Dit geldt als het ook een skimmer of waterval heeft. Nu, voor elke centimeter breed je watervalstuw is, berekent u met 100 - 150 gallons per uur voor de grootte van uw watervalpomp. Als je een mooie, stabiele flow wilt, kun je ongeveer 125 GPH gebruiken. Als je een 'Niagara Falls' look wilt, kun je ongeveer 150 - 200 GPH gebruiken.

Vermenigvuldig elke centimeter met wat voor soort look je wilt. In dit geval een mooie flow van 125 GPH x 36 inch. Dit is gelijk aan een 4.500 GPH-watervalpomp, maar - er is meer en dit is waar de meeste mensen de fout maken om de verkeerde pompgrootte te krijgen. Vijverpompen, fonteinpompen en watervalpompen moeten worden ontworpen voor continu gebruik (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een opvangpomp, die slechts met tussenpozen werkt).

Energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn erg belangrijk omdat vijverpompen gedurende vele maanden continu moeten draaien. In veel koivijvers draaien vijverpompen het hele jaar door. De besparingen die worden gerealiseerd door het kopen van een goedkope vijverpomp kunnen snel verdampen door hogere energierekeningen en de noodzaak van frequente vervanging van de pomp. Kies een watervalpomp die past bij de hoogte en breedte van je waterval.

De vuistregel is voor elke 1 in. Van overloopbreedte heb je 100 gallons per uur nodig om een „sheet look” te bereiken. Als u een pomp in oudere stijl heeft die een pomp in 'directe aandrijfstijl' is, zoals een typische pomppomp, kan dit uw elektriciteitsrekening aanzienlijk beïnvloeden. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening wilt houden bij het kopen van een pomp voor uw vijver of waterval.

In feite kost de goedkopere Little Giant-pomp tegen het einde van het derde jaar meer om te bezitten dan de 3-PL-pomp om te bezitten, en kost meer dan het dubbele van de AquaForce 3600-pomp. Ik had geen idee hoe ik moest uitzoeken welke pomp ik nodig had voor een waterval, nu heb ik het uitgewerkt met je gemakkelijk te begrijpen gids. Immers, de afstand die je wilt dat het water duwt en de hoogte hebben grote invloed op de maat die je nodig hebt - en je wilt er zeker van zijn dat de pomp groot genoeg is om de look te hebben die je wilt. Een te kleine pomp veroorzaakt een slechte circulatie en een stilstaand gebied in uw vijver, wat leidt tot een laag zuurstofgehalte, slibopbouw en slechte waterkwaliteit.

Dit betekent bijvoorbeeld dat een vijver met 500 gallons minimaal moet worden aangedreven door een vijverpomp van 250 gph. Als u kleinere slangen gebruikt dan aangegeven, beperkt u de maximale lift van de pomp en de hoeveelheid water die circuleert. Alpine Cyclone Waterfall %26 Vijverpompen met een 33ft netsnoeren, deze pompen zijn geweldig, ik laat de mijne aan tot het tijd is om hem eruit te halen voor de winter en ik heb ze tot 3 jaar gehad. Hybride vijverpompen maken gebruik van magnetische technologie met een kuipwaaier, waardoor grote hoeveelheden water efficiënt worden geleverd bij lage, gemiddelde en halfhoge kophoogtes.

Meet vanaf het waterniveau tot het hoogste punt dat het water bereikt om de ideale pomphoogte te vinden. Op basis van het onderstaande stroomschema, als u wilt dat 3600 GPH over uw waterval komt die werd berekend op 13 ′ dynamische kop, zou u de AquaForce 5200-pomp willen kiezen.

Leave a Comment

All fileds with * are required