Welke pomp heb ik nodig voor mijn vijver?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon.

Welke pomp heb ik nodig voor mijn vijver?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon. U hoeft niet naar de maattabel van een fonteinpomp te verwijzen om de beste waterpompen voor uw tuin te achterhalen. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren.

Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer. Dit geldt als het ook een skimmer of waterval heeft. Deze algemene richtlijnen zijn handig om te begrijpen wat debiet en kophoogte u kunnen vertellen over een pomp. De volgende stap is om ze toe te passen op uw specifieke opstelling.

Hieronder hebben we enkele specifieke details uiteengezet over het dimensioneren van pompen voor waterpartijen en voor filtratie en circulatie. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft.

Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. De behoeften verschillen tussen vijvers die vis bevatten, die actief afval produceren dat rijk is aan stikstof, en vijvers die alleen planten bevatten. Een pomp helpt om water helder en vol zuurstof te houden, en het is noodzakelijk voor een vijver met meer dan een of twee goudvissen, ook al heeft het veel planten. Koop de kleinste pomp die u kunt voor de behoeften van uw kleine visvijver, rekening houdend met het feit of de pomp filtermogelijkheden heeft of niet en de kans op beschadiging van vissen.

Zoals u kunt zien, houdt het kiezen van de juiste pomp voor uw vijver meer in dan alleen kijken naar de prijs en de grootte van de pomp. Ik vertel je dit allemaal omdat het HEEL belangrijk is, ongeacht of je op zoek bent naar een dompelpomp, centrifugaalpomp of irrigatiepomp. De werkelijke hoeveelheid waterstroom die je uit je pum

(p) haalt, zal variëren afhankelijk van hoeveel weerstand het duwt. De meeste pompen zijn ofwel dompelbaar, wat betekent dat ze op de bodem van de vijver zitten, of extern, wat betekent dat ze boven de waterlijn zijn geplaatst.

Voor vijvers hebben dompelpompen de voorkeur omdat ze gemakkelijk kunnen worden verborgen en in skimmerboxen kunnen worden gebruikt. Basisvisvijvers en natuurvijvers met goudvissen hebben niet per se een pomp nodig, op voorwaarde dat ze een schat aan goede zuurstofrijke vijverplanten hebben. Om de lift te berekenen, moet je meten hoe ver het water in je fontein moet reizen van de locatie van de pomp in je fontein naar de bovenkant van de fontein waar het water naar buiten komt. Het selecteren van de juiste pomp voor de klus zorgt ervoor dat uw water goed wordt gefilterd en dat uw waterpartij er op zijn best uitziet.

Vijverpompen worden vaak gebruikt als watervalpompen, in een stand-alone situatie of in combinatie met een filter. Het kiezen van de juiste pomp is essentieel om ervoor te zorgen dat u een voldoende waterstroom creëert voor uw waterval of beek, wat op zijn beurt de waterkwaliteit behoudt die geschikt is voor uw vijverecosysteem. Performance-vijverpompen - Als u op zoek bent naar een krachtige pomp, hoeft u niet verder te zoeken dan het Hailea vijverpompenassortiment van Charles Austen. In feite kost de goedkopere Little Giant-pomp tegen het einde van het derde jaar meer om te bezitten dan de 3-PL-pomp om te bezitten, en kost meer dan het dubbele van de AquaForce 3600-pomp.

Als die afstand bijvoorbeeld 24 inch is, hebt u een fonteinpomp nodig die minstens 36 inch hoog tilt. Een kleine pomp op een grote waterval zorgt ervoor dat het water gewoon over de rotsen druppelt, wat geweldig is als dat het gewenste effect is.

Leave a Comment

All fileds with * are required