Kan een pomp te groot zijn voor een vijver?

Een vijverpomp kan te groot zijn voor de grootte van de vijver, waardoor overtollig waterverlies, verhoogd energieverbruik, een ongemakkelijk geluidsniveau en een ongeschikte omgeving voor planten of vissen ontstaan. Zorgvuldige berekening van uw pompbehoeften vóór aankoop helpt toekomstige problemen te voorkomen.

Kan een pomp te groot zijn voor een vijver?

Een vijverpomp kan te groot zijn voor de grootte van de vijver, waardoor overtollig waterverlies, verhoogd energieverbruik, een ongemakkelijk geluidsniveau en een ongeschikte omgeving voor planten of vissen ontstaan. Zorgvuldige berekening van uw pompbehoeften vóór aankoop helpt toekomstige problemen te voorkomen. Niet-dompelbare vijverpompen zijn een betrouwbare, energiezuinige optie. Ze worden op een droge locatie in de buurt van uw vijver geïnstalleerd.

Niet-dompelbare vijverwaterpompen zijn geschikt voor grotere vijvers (meer dan 1.000 gallons). Ze zijn doorgaans luider en ingewikkelder te installeren dan een dompelpomp, maar ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden. De grootte van uw vijver is van cruciaal belang om te bepalen welke pomp u moet kopen. Een te kleine pomp veroorzaakt een slechte circulatie en een stilstaand gebied in uw vijver, wat leidt tot een laag zuurstofgehalte, slibopbouw en slechte waterkwaliteit.

Deze factoren resulteren in een ongezonde vijver en op hun beurt ongezonde vissen. Uw pomp moet minimaal eens in de 2 uur het volume van uw vijver laten circuleren. Als u koi heeft, moet dit idealiter worden verhoogd tot het circuleren van het volume van uw vijver eenmaal per uur. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren.

Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Noodzaak om de juiste pompgrootte te bepalen voor een visvijver (koivis) die 14ft x 14ft x 3,5-4ft diep% 3D 3,5ft%3D5145 gal en 4ft%3D5880 gal is.

Op basis van het onderstaande stroomschema, als u wilt dat 3600 GPH over uw waterval komt die werd berekend op 13 ′ dynamische kop, zou u de AquaForce 5200-pomp willen kiezen. Nu u weet wat de grootte van de pomp zou moeten zijn, is het tijd om de grootte van de pomp te berekenen. Nadat u al uw bronnen van de kop hebt opgeteld, moet u een pomp vinden die op die hoogte het juiste debiet levert. Door het water in uw vijver te laten circuleren, helpt een pomp vissen gezond te houden door veilige niveaus van opgeloste zuurstof te handhaven.

Als je echter op zoek bent naar een stromende stroom (een miniatuur Niagara Falls) dan is natuurlijk een grotere vijverpomp nodig. Voor de eenvoud houden we ons aan opstellingen waarbij de waterpartij het enige is dat op de pomp is aangesloten. Head is een technische term die verwijst naar de hoogte waarop een pomp water boven het oppervlak van een vijver tilt. Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening wilt houden bij het kopen van een pomp voor uw vijver of waterval.

Als die afstand bijvoorbeeld 24 inch is, hebt u een fonteinpomp nodig die minstens 36 inch hoog tilt. Alpine Cyclone Waterfall %26 Vijverpompen met een 33ft netsnoeren, deze pompen zijn geweldig, ik laat de mijne aan tot het tijd is om hem eruit te halen voor de winter en ik heb ze tot 3 jaar gehad. Ik heb een bovenste vijver van 600 gallon die in een middelste vijver van 4000 gallon dumpen en belandt in een lagere vijver van 400 gallon die wordt gebruikt als het huis van mijn 3000 gpm pomp (wat ik binnenkort 6000 gpm ga) Ik laat het in een organisch filter pompen. Het water wordt gepompt vanaf de diepte van ongeveer 20 ′ tot een watervalhoogte van 6 ′ met 2 uitlaten een 2 ″ pijp de andere een pijp van 3 ″.

Elke voet verticale afstand tussen het oppervlak van de vijver en het hoogste punt waar het water naar wordt gepompt, telt als 1 voet kop. Pompen zijn er in verschillende maten en sterktes, en het type dat u kiest, moet afhangen van waarvoor u het nodig hebt.

Leave a Comment

All fileds with * are required