Is een grotere vijverpomp beter?

Sommige pompen verplaatsen meer water dan verwacht, andere bewegen minder. Het kan lastig zijn om de juiste pomp voor uw vijver te vinden.

Is een grotere vijverpomp beter?

Sommige pompen verplaatsen meer water dan verwacht, andere bewegen minder. Het kan lastig zijn om de juiste pomp voor uw vijver te vinden. Een vijverpomp kan te groot zijn voor de grootte van de vijver, waardoor overtollig waterverlies, verhoogd energieverbruik, een ongemakkelijk geluidsniveau en een ongeschikte omgeving voor planten of vissen ontstaan. Niet-dompelbare vijverpompen zijn een betrouwbare, energiezuinige optie.

Ze worden op een droge locatie in de buurt van uw vijver geïnstalleerd. Niet-dompelbare vijverwaterpompen zijn geschikt voor grotere vijvers (meer dan 1.000 gallons). Ze zijn doorgaans luider en ingewikkelder te installeren dan een dompelpomp, maar ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren.

Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Het eerste waar u rekening mee moet houden wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vijverpomp is: „kan een vijverpomp te krachtig zijn voor uw vijver? Soms kan de pomp groter en krachtiger zijn dan wat je nodig hebt in een vijver.

Dit creëert een hele reeks problemen, van waterverlies tot het verlies van het leven van de vissen. Om de lift te berekenen, moet je meten hoe ver het water in je fontein moet reizen van de locatie van de pomp in je fontein naar de bovenkant van de fontein waar het water naar buiten komt. De kophoogte van uw vijver is de hoogte die uw water nodig heeft om te reizen (statische kop) plus de wrijving die het water ervaart wanneer het door de leidingen stroomt (dynamische kop). Dit omvat de hoogte van uw waterval (verticale hoogte boven vijverwaterniveau), lengte en diameter van slangen, fittingen, zoals ellebogen en kogelkranen, enz.

Als u kleinere vijvers heeft, dat zijn vijvers met een volume van minder dan 1000 gallons, dan is het het beste om dompelpompen te gebruiken. Factor in de bedrijfskosten Bij het vergelijken van meerdere pompen die in uw toepassing werken, kan uw eerste neiging zijn om gewoon te gaan met degene met de laagste stickerprijs. Nadat u al uw bronnen van de kop hebt opgeteld, moet u een pomp vinden die op die hoogte het juiste debiet levert. Zoals u kunt zien, heeft de hoeveelheid kopdruk die u op uw pomp heeft een aanzienlijke invloed op de werkelijke hoeveelheid waterstroom die uw pomp zal produceren.

Er is een onderwerp waar vijvereigenaren het niet over eens lijken te zijn - of je Roundup al dan niet in een vijver kunt gebruiken. Hoe dynamischer de kopdruk er is — hoe harder uw pomp moet werken en hoe minder stroom u uit uw pomp haalt. Maar je keuzes eindigen hier niet, ik heb eerder een artikel over de beste vijverpompen om je veel meer opties te geven. Om het u gemakkelijker te maken, zijn hier een paar kleine en middelgrote pompen die ik u aanraad om te bekijken.

Dynamische kopdruk klinkt (en kan) ingewikkeld zijn, maar voor het selecteren van een vijverpomp hoeft u niet te nauwkeurig te worden.

Leave a Comment

All fileds with * are required