Welke maat pomp heb ik nodig voor een vijver van 2000 liter?

Je hebt een debiet van 3.000 tot 4.000 liter water per uur nodig voor een vijver van 6.000 liter en een vijver van 2.000 liter heeft tussen de 700 en 1.600 liter nodig. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren.

Welke maat pomp heb ik nodig voor een vijver van 2000 liter?

Je hebt een debiet van 3.000 tot 4.000 liter water per uur nodig voor een vijver van 6.000 liter en een vijver van 2.000 liter heeft tussen de 700 en 1.600 liter nodig. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft.

Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Pompen die zijn ontworpen voor tuinvijvers zijn gedimensioneerd door gallons per uur (GPH) output op één voet lift of hoogte. Het wordt aanbevolen om het volledige volume water in een tuinvijver per één tot twee uur te pompen. Wat dit betekent is dat een vijver met 500 liter water minstens een pomp van 500 gallon per uur moet hebben.

Bij het dimensioneren van een pomp voor een vijver zijn er nog een paar andere overwegingen. Hoe hoog moet de pomp water tillen? Komt er een waterval of fontein? Komt er een vijverfilter? Al deze variabelen verminderen de hoeveelheid stroming, wat de waterkwaliteit en helderheid kan beïnvloeden. Als je een vijver van 2000 liter hebt, een waterval van 1 meter hoogte, heb je een pomp van minimaal 3000 liter per uur nodig om de vijver adequaat te filteren, bij voorkeur meer. Voordat u een pomp voor uw vijver kiest, moet u een paar dingen vaststellen, eerst en vooral moet u weten hoeveel water er in uw vijver zit.

Bijna alle tuinvijvers hebben het gebruik van een vijverpomp nodig om het vijverwater te laten circuleren, de uitzondering hierop is als je een wildvijver hebt met veel planten en geen vissen, als dit het geval is, kun je wegkomen zonder een pomp te gebruiken. Het loont ook om wat meer geld uit te geven aan een pomp die energiezuinig is, omdat het u op de lange termijn geld bespaart. Om een gematigd debiet te creëren, zoekt u naar een pomp die een debiet van 150 GPH levert voor elke centimeter breedte. Als je meer water over je waterval wilt laten stromen, kun je een aparte pomp toevoegen om naast je filterpomp te werken, of je kunt één pomp gebruiken voor je filtersysteem en een tweede pomp voor je waterval.

U kunt de kaarten die bij de meeste vijverpompen worden geleverd gebruiken om erachter te komen welke pomp het meest geschikt is voor uw vijver, maar ga bij twijfel altijd voor de grotere optie. Nadat u al uw bronnen van de kop hebt opgeteld, moet u een pomp vinden die op die hoogte het juiste debiet levert. Hoe hoger een pomp water moet pompen, hoe minder hij zal stromen totdat hij zijn maximale kophoogte bereikt, waarna de pomp daadwerkelijk stopt met stromen. Een te kleine pomp veroorzaakt een slechte circulatie en een stilstaand gebied in uw vijver, wat leidt tot een laag zuurstofgehalte, slibopbouw en slechte waterkwaliteit.

De grootte van uw pomp heeft rechtstreeks invloed op het uiterlijk van waterpartijen zoals fonteinen en watervallen. Wanneer een waterval moet worden geïnstalleerd, heeft deze ongeveer 265 liter per uur nodig voor elke 25 mm (1 inch) breedte van de lip van de retour om een dun continu vel water te geven. Als u 3600 GPH over uw waterval wilt laten stromen, moet u een vijverpomp kopen die 3600 GPH levert bij 13 ′ kop, niet alleen een pomp die 3600 GPH levert.

Leave a Comment

All fileds with * are required