Hoe lang gaan fonteinpompen mee?

Allereerst, als je je fonteinen de hele tijd aan houdt, verlengt dit de levensduur van de pomp omdat deze niet wordt in- en uitgeschakeld. Als het goed wordt verzorgd, moet uw pomp minstens een jaar meegaan, zo niet 3 tot 5 jaar.

Hoe lang gaan fonteinpompen mee?

Allereerst, als je je fonteinen de hele tijd aan houdt, verlengt dit de levensduur van de pomp omdat deze niet wordt in- en uitgeschakeld. Als het goed wordt verzorgd, moet uw pomp minstens een jaar meegaan, zo niet 3 tot 5 jaar. Door hem zoveel mogelijk te laten draaien, wordt de levensduur van uw pomp verlengd. Vijverpompen kunnen doorgaans ongeveer 1 tot 3 jaar meegaan.

Verschillende factoren kunnen echter van invloed zijn op hun gemiddelde levensduur. Zie je, niet alle vijverpompen zijn hetzelfde gemaakt. Er zullen vijverpompen zijn die veel inferieur zijn aan andere soortgelijke pompen. De manier waarop ze worden vervaardigd, kan ook van invloed zijn op hun algehele levensduur.

Zelfs de dagelijkse werking van deze pompen kan hun levensduur beïnvloeden. Om de vraag te beantwoorden hoe lang vijverpompen meegaan, moet men begrijpen dat elk afzonderlijk pompgereedschap dat op de markt aanwezig is van elkaar verschilt. Stel dat een persoon een dompelpomp heeft, maar het is misschien geen energiezuinige pomp. Meestal is de gemiddelde werkduur van een vijverpomp 1 tot 3 jaar.

Het maakt mensen zich zorgen over wanneer het stopt met werken. Volgens de wet van Murphy wordt voorspeld dat „uw pomp altijd zal stoppen met draaien terwijl u niet thuis bent of, erger nog, terwijl u de stad uit bent. Elke vijver in de achtertuin helpt een kalmerende sfeer te creëren en voegt visuele waarde toe aan het landschap, maar wanneer water borrelt, druppelt of een spray afgeeft die een regenboogprisma van tinten opvangt, kan het effect ronduit magisch zijn. Hoewel aantrekkelijk, niet-bewegend water waarschijnlijk zal stagneren, helpt het toevoegen van een pomp om het water in een achtertuin te recirculeren of een fontein te creëren het water fris en vrij van muggen te houden.

Sommige van de huidige waterpompen voor buiten worden geleverd met de mogelijkheid om het water te beluchten, wat helpt om het waterleven gezond te houden. Anderen zenden daarentegen schietstromen en waterbuien uit boven het oppervlak van de vijver. Weer andere worden geleverd met lichtschermen in het water die dienen als decoratief element. In de meeste gevallen hebben deze pompen geen extra bedrading of sanitair nodig.

Sommige dompelpompen moeten mogelijk worden aangesloten op een aardlekschakelaar (GFCI) stopcontact (raadpleeg de gebruikershandleiding), die de stroom onmiddellijk moet uitschakelen als het stopcontact een piek in elektriciteit detecteert. Externe pompen zijn minder doe-het-zelfvriendelijk omdat ze vaak extra sanitair nodig hebben of een pomphuis bouwen om de pomp te verbergen. Het varieert echter, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de sanitaire indeling. Een gebruiker kan de diensten van een professionele loodgieter of een elektricien (voor directe bedrading) nodig hebben voor sommige waterpartijen of vijverontwerpen.

De 220 watt VIVOSUN is krachtig genoeg om het water in een vijver van 9.000 gallon te laten circuleren, maar hij is ultrastil en produceert slechts een zacht gezoem. Hij wordt geleverd met een 20,3 meter lang netsnoer en werkt op 220 watt energiezuinig vermogen. Deze Tetra Pond-pomp wordt geleverd met een speciaal beschermfilter dat het waterleven beschermt tegen de waaier van de pomp, terwijl kleine stukjes vuil er dwars doorheen gaan zonder de pomp te verstoppen. De dompelpomp verplaatst 4.235 liter water per uur en wordt geleverd met een maximale waterlift van 13,1 voet.

Het kan vijverwater filteren en een stroom pompen voor een fontein of waterval. Geniet van helder druppelend water met deze Aquagarden-pomp die meer doet dan alleen water pompen, hij reinigt hem ook. De Aquagarden-pomp wordt geleverd met een ingebouwd UV-klaringslicht dat algen vernietigt, en het heeft een polymeerhoutpatroon dat het water polijst en troebelheid verwijdert. De Aquagarden wordt geleverd met een LED-spot die een waterstraal verlicht.

Deze pomp is geschikt voor relatief kleine vijvers van ongeveer 200 gallons, en het is veilig voor gebruik met goudvissen en koi. Koop de Aquagarden-vijverpomp bij Amazon, The Home Depot en Lowe's. Onze topkeuze, de VIVOSUN 4500GPH dompelwaterpomp, kan werken als dompelpomp of inline pomp in vijvers met maximaal 9.000 liter water. En dat doet het zo rustig, wat een leuke bonus is.

Voor een betaalbare pomp voor kleine vijvers, overweeg de compacte Knifel dompelpomp of de Aquagarden waterpomp voor vijvers. Het kopen van een pomp voor een vijver of waterval vereist een zorgvuldige studie van het pomptype en de werking. We hebben een reeks soorten en variaties van pompen bekeken om de topkeuzes voor deze lijst te selecteren. We hebben ook gekeken naar de pompgrootte en het debiet en hoe elk zich verhoudt tot het beoogde gebruik (filtratie, fonteinen of watervallen).

De beste pompen zijn energiezuinig en eenvoudig te installeren, daarom bevat deze lijst voornamelijk onderdompelbare keuzes. Ten slotte hebben we extra functies opgemerkt, zoals verlichting of spuitkeuzes. Met zoveel verschillende soorten en maten vijverpompen om uit te kiezen, is het normaal dat je nog een paar vragen hebt over het selecteren van de juiste en wat je kunt verwachten. Selecteer in het algemeen een pomp met een pompcapaciteit van gallons per uur (GPH) die gelijk is aan de helft van de galloncapaciteit van de vijver.

Kies bijvoorbeeld voor een vijver van 4.000 gallon een pomp van 2000 GPH. De kwaliteit van de pomp is een factor, maar verwacht over het algemeen dat een dompelvijverpomp 3 tot 5 jaar meegaat. Waterpompen zijn ontworpen en bedoeld om de hele dag mee te gaan. Ondanks de voordelen van het altijd laten draaien van de pomp, geven sommige mensen er de voorkeur aan om geplande tijden te hebben om ze in en uit te schakelen.

Dit kan te wijten zijn aan elektriciteitskosten, maar het kan ook een optie zijn als uw functie geen vissen of planten bevat. Nee, als u uw vijverwater schoon en helder wilt houden, heeft u geen optie dan uw pomp's nachts te laten draaien, maar er is iets dat u kunt doen om de kosten te verlagen. Hoeveel onderhoud de pomp ontvangt, speelt een grote rol bij hoe lang deze meegaat, dus regelmatig onderhoud kan de levensduur van uw pomp verlengen. Als uw pomp de hieronder vermelde gemiddelde levensverwachting overschrijdt, heeft u de gemiddelde levensverwachting overschreden en is uw pomp waarschijnlijk goed geselecteerd voor de toepassing.

Om te voorkomen dat u het probleem van een defecte waterpomp tegenkomt, zijn er een paar waarschuwingssignalen waar u naar kunt zoeken. Nu je hebt geleerd over de soorten pompen die je voor je watertuin kunt krijgen, is de volgende stap om te weten wat je voor je functie kunt krijgen. Of het nu gaat om het bouwen van een vijver of het installeren van een trapsgewijze waterval, overweeg de volgende factoren om te helpen bij het vinden van een pomp die de waterpartij verbetert in plaats van deze te overweldigen of het water niet voldoende te verplaatsen. Als je deze eenmaal hebt gevonden, moet je het wattage van de pomp delen door 1000 om je de kWh te geven die je vervolgens vermenigvuldigt met 24 (de uren van de dag) om je de gebruikte kWh per dag te geven, dan keer je het resultaat met de kosten van de kWh van je elektriciteitsleverancier en dat geeft je de kosten om een pomp te laten draaien voor 24 uur.

Enkele voorbeelden zijn vijverpompen, met een GPH van minder dan 5000 hebben een levensduur van 1 jaar en die met GPH meer dan 5000 werken gedurende één tot twee jaar. De opeenhoping van vuil, vuil en andere elementen kan ook de ondergang van vijverpompen veroorzaken, omdat ze de olie kunnen vervuilen die helpt bij het koelen van hun componenten. Een dompelpomp van superieure kwaliteit biedt een garantie van twee jaar, dus daar moet je op letten bij aankoop. Als u consistente negatieve veranderingen in de kwaliteit van uw water opmerkt, zelfs als de pomp fulltime draait, is het misschien tijd om de pomp te controleren op onderhoud of zelfs voor vervanging.

De waterpomp verdraagt constant gebruik in een motor en stelt de motor in staat om de intense hitte te verdragen die interne verbranding produceert. Zonder de eigenschappen van het water te behouden, kan het gemakkelijk enkele vitale componenten van de pomp beschadigen. Huishoudelijke slijpmachines en rioolwaterpompen bieden een overspanning van respectievelijk twee tot drie jaar en vijf tot zeven jaar. .

Leave a Comment

All fileds with * are required