Wat gebeurt er als de vijverpomp te krachtig is?

Een te sterke stroming kan het water geroerd en modderig houden, waardoor een onaangenaam uiterlijk ontstaat dat ook problemen kan veroorzaken voor alle vissen en planten die je in de vijver hebt. Ja, maar als de pomp ECHT overweldigd is, is het misschien beter om gewoon een kleinere pomp te krijgen dan een grote pomp naar beneden te halen.

Wat gebeurt er als de vijverpomp te krachtig is?

Een te sterke stroming kan het water geroerd en modderig houden, waardoor een onaangenaam uiterlijk ontstaat dat ook problemen kan veroorzaken voor alle vissen en planten die je in de vijver hebt. Ja, maar als de pomp ECHT overweldigd is, is het misschien beter om gewoon een kleinere pomp te krijgen dan een grote pomp naar beneden te halen. Dat is ook moeilijk voor een pomp. Op een of ander moment ben je waarschijnlijk het probleem tegengekomen dat je te veel stroom hebt.

Betekenis- je pomp is te sterk. Dit is eigenlijk een veel voorkomend probleem en de vraag die we het hele jaar door krijgen. Om te regelen kunt u eenvoudig een kogelkraan gebruiken. Een kogelkraan is een kwartslagklep die wordt gebruikt om de stroom erdoorheen te regelen, wat een fijne controle biedt in smoortoepassingen.

De pomp is een van de belangrijkste aankopen van apparatuur die u voor uw watertuin gaat doen. Het is het hart van de vijver, circuleert water naar het filter en houdt het ecosysteem gezond. Omdat het constant draait, moet hij zowel betrouwbaar als energiezuinig zijn. De pomp die u kiest, is gebaseerd op de grootte van uw vijver en de pompcapaciteit in gallons per uur (gph).

De pomp moet minstens elk uur het volledige volume van de vijver laten circuleren. Dus als je een vijver van 1000 gallon hebt, heb je een pomp nodig die minstens 1000 gph verwerkt. Bij twijfel moet u een iets krachtigere pomp aanschaffen. Je kunt de stroom van een pomp altijd vertragen of omleiden, maar je kunt hem niet verhogen.

Een vijverpomp kan te groot zijn voor de grootte van de vijver, waardoor overtollig waterverlies, verhoogd energieverbruik, een ongemakkelijk geluidsniveau en een ongeschikte omgeving voor planten of vissen ontstaan. Dus voordat dat gebeurt, doorloop je alle mogelijke opties en scenario's en zorg voor een perfecte pomp voor je vijver. Het is heel normaal en gebruikelijk dat vissen zich soms verbergen, waardoor uw vijver saai en levenloos lijkt. De maximale pomphoogte is de hoogte die een pomp het water recht omhoog zal brengen, wat resulteert in nul gph waterstroom aan de bovenkant.

Terwijl de pomp nog steeds uit de vijver is, legt u hem op zijn kant en sluit u de pomp aan om te zien of de waaier draait. Als uw vijver in plaats daarvan op een geiser of een brandslang lijkt, kunt u overwegen om de grootte van uw pomp te verkleinen of een splitter te gebruiken om een deel van het water weg te leiden van de pomp. Dit zal ervoor zorgen dat het water in de vijver bij het eerste opstarten onder de opening van de skimmer zakt en de waterpomp verhongert. Als je buren een megafoon nodig hebben om met je te communiceren, kan dit een teken zijn dat je pomp een beetje te groot is.

Dompelpompen variëren van 50- 5.000 GPH en zijn geschikt voor vijvers met een watervolume van minder dan 1.000 gallons. Om het u gemakkelijker te maken, zijn hier een paar kleine en middelgrote pompen die ik u aanraad om te bekijken. Een van de grootste problemen waarmee vijverbezitters worden geconfronteerd, is het opruimen van de enorme hoeveelheid vallend vuil zoals bladeren, takken, enz. Het is erg moeilijk voor een pomp als je gewoon de output snijdt zonder de WERKELIJKE output van het water te verminderen.

Als u kleinere vijvers heeft, dat zijn vijvers met een volume van minder dan 1000 gallons, dan kunt u het beste dompelpompen gebruiken. Een pomp van de juiste grootte, gecombineerd met het juiste filter, houdt uw vijver sprankelend schoon, zodat u kunt genieten van het observeren van de vissen of planten die u erin plaatst zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat ze gewond raken door een te sterke stroming. Ik heb een 3-weg omschakelklep gekocht en kan regelen welke functie welk deel van de pompopstroom krijgt zonder de uitstroom van de grote pomp naar beneden te slaan.

Leave a Comment

All fileds with * are required