Hoe krachtig heb ik een vijverpomp nodig?

Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren. Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer.

Hoe krachtig heb ik een vijverpomp nodig?

Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren. Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer. Dit geldt als het ook een skimmer of waterval heeft. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren.

Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. In de regel moeten de afmetingen van uw pomp en filter gelijk zijn aan uw watervolume.

Dus als je een vijver van 1.100 gallon hebt, heb je een 1.100 GPH-pomp en een filter van 1.100 gallon nodig. Dit zorgt voor de aanbevolen omschakeling van één keer per uur zonder uw pomp of filter te overweldigen. Pompen die zijn ontworpen voor tuinvijvers zijn gedimensioneerd door gallons per uur (GPH) output op één voet lift of hoogte. Het wordt aanbevolen om het volledige volume water in een tuinvijver per één tot twee uur te pompen.

Wat dit betekent is dat een vijver met 500 liter water minstens een pomp van 500 gallon per uur moet hebben. Bij het dimensioneren van een pomp voor een vijver zijn er nog een paar andere overwegingen. Hoe hoog moet de pomp water tillen? Komt er een waterval of fontein? Komt er een vijverfilter? Al deze variabelen verminderen de hoeveelheid stroming, wat de waterkwaliteit en helderheid kan beïnvloeden. Als u meer hulp nodig heeft bij het selecteren van de juiste vijverpomp voor uw tuinvijver, neem dan contact op met een Liners Online-vertegenwoordiger die de opties met u zal bespreken.

Als je buren een megafoon nodig hebben om met je te communiceren, kan dit een teken zijn dat je pomp een beetje te groot is. Overweeg de mogelijkheid om twee pompen te gebruiken Het gebruik van twee kleinere pompen in plaats van één grote pomp is een vaak over het hoofd geziene optie die veel voordelen heeft. Als u 3600 GPH over uw waterval wilt laten stromen, moet u een vijverpomp kopen die 3600 GPH levert bij 13 ′ kop, niet alleen een pomp die 3600 GPH levert. Als u een pomp in oudere stijl heeft die een pomp in 'directe aandrijfstijl' is, zoals een typische pomppomp, kan dit uw elektriciteitsrekening aanzienlijk beïnvloeden.

Bij het dimensioneren van een pomp voor circulatie zijn de belangrijkste factoren het volume van uw vijver en de hoeveelheid vis die u heeft. Voor vijvers met een watervolume gelijk aan of groter dan 1.000 gallons wordt een externe pomp aanbevolen. Een term om vertrouwd mee te raken is „total dynamic head (TDH), wat verwijst naar de druk op een pomp veroorzaakt door de interacties van debiet, buisdiameter, buislengte, hoogte en buismateriaal. Het water gaat in een tuit die is gericht om het wiel te laten draaien, het water valt in een trog als een mijnwerker sluisbox en gaat dan een helling af en valt af in een verborgen container, die op zijn beurt ongeveer 18 voet naar de tuit wordt teruggepompt en opnieuw in het wiel valt en de cyclus opnieuw start.

Om deze waarde te krijgen, schat u de oppervlakte van uw vijver in vierkante meter (vierkante voet) en vermenigvuldigt u vervolgens met de gemiddelde diepte van uw vijver in meters (voet). Met de selectie van de juiste pomp kan die droom worden gerealiseerd, en uw vijver kan een bron van rust en inspiratie worden, geen kolossale hoofdpijn die kracht je wast elke keer dat je er dichtbij komt. Alpine Cyclone Waterfall %26 Vijverpompen met een 33ft netsnoeren, deze pompen zijn geweldig, ik laat de mijne aan tot het tijd is om hem eruit te halen voor de winter en ik heb ze tot 3 jaar gehad. Het gebruik van afzonderlijke pompen kan u energiekosten besparen, u meer flexibiliteit bieden en helpen om waterpartijen en filters goed te laten werken.

Als uw vijver in plaats daarvan op een geiser of een brandslang lijkt, kunt u overwegen om de grootte van uw pomp te verkleinen of een splitter te gebruiken om een deel van het water weg te leiden van de pomp.

Leave a Comment

All fileds with * are required