Hoe bereken ik welke maat pomp ik nodig heb?

Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Hoe bereken ik welke maat pomp ik nodig heb?

Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren. Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is.

Een pomp is een eenvoudig maar belangrijk mechanisch apparaat dat de kracht levert om vloeistof met een specifiek debiet te verplaatsen. U kunt ervoor kiezen om uw pomp 24 uur per dag te laten draaien (uw GPM-behoeften verminderen) of twee keer per dag in verschillende segmenten. Het uiteindelijke doel is efficiëntie - het balanceren van besparingen op elektriciteitsrekeningen met pompvermogen en uitgebalanceerde waterchemie. Dit is waar zwembadpompen met variabele snelheid van pas komen - ze kunnen versnellen en vertragen wanneer dat nodig is, wat resulteert in een veel veiligere zwembadchemie en energiezuinige opstelling, wat een mooie besparing is op die elektriciteitsrekening.

Om de armatuureenheden om te zetten in een debiet, gebruikt u een pompcapaciteit versus armatuureenheidgrafiek vergelijkbaar met afbeelding 4.Als het ontwerppunt zich boven of rechts van de prestatiecurve bevindt, kan de pomp niet voldoen aan de ontwerpstroom die kan leiden tot hinderlijke alarmen, overloop of vroegtijdig falen. Over het algemeen is het het beste om een pomp te selecteren die zich het dichtst bij het ontwerppunt bevindt en waar het ontwerppunt zich in de buurt van het midden van de curve bevindt. Om de paardenkracht van een waterpomp te berekenen, controleert u het waterniveau in de tank van het basisreservoir om er zeker van te zijn dat deze vol is en leegt u de tweede tank of het bestemmingsreservoir leeg. Wanneer water door een buis stroomt, is er wrijvingsweerstand tussen het water en de buiswand waardoor tegendruk op de pomp ontstaat.

Een pomp is als het hart van uw vijver, hij circuleert het water en verplaatst het door uw filtratie-eenheid, spitter of waterval.

Leave a Comment

All fileds with * are required