Hoeveel pk pomp heb ik nodig?

Paardenkracht theoretisch vereist voor het verpompen van water is gelijk aan de gallons per minuut vermenigvuldigd met het hoofd in voeten, en gedeeld door 4.000 Voor aanbevolen vermogen, deel door 2000 in plaats van 4000. Energie die door de pomp aan water wordt gegeven, wordt waterpaardenkracht genoemd - en kan worden berekend als.

Hoeveel pk pomp heb ik nodig?

Paardenkracht theoretisch vereist voor het verpompen van water is gelijk aan de gallons per minuut vermenigvuldigd met het hoofd in voeten, en gedeeld door 4.000 Voor aanbevolen vermogen, deel door 2000 in plaats van 4000. Energie die door de pomp aan water wordt gegeven, wordt waterpaardenkracht genoemd - en kan worden berekend als. Wacht even en probeer het opnieuw. Als uw zwembadvolume 15.000 gallons is, zou één omzet gelijk zijn aan 15.000 gallons.

Deze omzet is elke 12 uur of twee keer per dag vereist. Pompen gebruiken daarentegen een iets andere beschrijving van gallons per minuut of GPM. Zie dit een beetje als de mijlen per gallon (MPG) die worden vermeld als benzinekilometers op uw auto. Ons doel is om onze minimaal vereiste omzet te halen of te overtreffen en zo min mogelijk energie te gebruiken.

Rempaardenkracht is het vermogen dat een rem zou moeten absorberen om een motorvermogen te stoppen en is hoe de meeste motoren (uitgangsvermogen) en ook pompen (vereist vermogen in) worden gespecificeerd. Een straalpomp met één lijn kan meestal water verhogen van diepten van slechts een paar voet (of 0 diepte) tot ongeveer 25 voet diep. Er werd verteld dat ik kleppen naar beneden kon draaien, kon wachten tot ik 65 psi bereik, dan meten hoe snel ik een vat van 50 gallon vul en dan konden ze berekenen of de pomp dat Big Gun onder deze omstandigheden zou laten draaien of niet. In dergelijke gevallen zal het installeren van een krachtigere pomp de put sneller afvoeren, wat leidt tot volledig verlies van de watertoevoer.

Het risico bestaat dat u water sneller uit de put pompt dan de terugwinningssnelheid - de put droog laat lopen en de pomp beschadigt; u moet het debiet of de capaciteit van uw put kennen om continu water te leveren (zie FLOW TEST in de ARTIKELINDEX). De tabellen met pompcapaciteit die hierboven op deze pagina worden gegeven, geven specifiekere antwoorden voor verschillende putpompdieptes en pijpdiameters en pomppk"s, maar u zult de pompcapaciteitstabel willen vinden voor uw specifieke pompmerk en model. Met 400 'TDH produceert het 17 GPM en bij de 600 'TDH produceert het 12 GPM, beide punten bevinden zich binnen de blauwe „efficiënte zone” en deze pomp moet klaar zijn om op een kosteneffectieve en energiezuinige manier aan uw behoeften te voldoen. De bronpomp moet ook worden afgestemd op de vereiste lift - hoe ver water moet worden opgetild van de bodem van de dompelpomp in de put naar de waterdruktank en bedieningselementen in het gebouw.

Waarschijnlijk het gemakkelijkst is een dompelpomp met voldoende paardenkracht, zoals je in het artikel hierboven op deze pagina zult lezen. Er is een enorm aantal draagbare, gaswaterpompen, sommige met een zeer hoge capaciteit, sommige worden gebruikt voor overdracht, voor afvalvloeistoffen en voor brandbestrijding (hogere leveringsdruk, slang met kleinere diameter); Het is vermeldenswaard dat bij fabrikanten een aantal pompen Honda-motoren gebruiken,. Er zijn manieren om de meeste gallons per minuut uit uw zwembadpomp te halen met de motor met de minste paardenkracht. U zult zien dat wanneer u pomp HP plotten en optilt tegen GPM-capaciteit, de resultaten in curven worden uitgezet, niet een lineaire lineaire functie met rechte lijn zoals uw voorbeeld suggereert.

Leave a Comment

All fileds with * are required