Welke maat pomp heb je nodig voor een vijver van 1000 gallon?

Als u een vijver heeft van 1000 gallons, is de minimale pompgrootte 500 GPH (gallons per uur). Als je vis in je vijver hebt (zoals de meesten van ons), is meer circulatie beter, daarom zou je idealiter een 1000 GPH pomp of groter moeten kiezen.

Welke maat pomp heb je nodig voor een vijver van 1000 gallon?

Als u een vijver heeft van 1000 gallons, is de minimale pompgrootte 500 GPH (gallons per uur). Als je vis in je vijver hebt (zoals de meesten van ons), is meer circulatie beter, daarom zou je idealiter een 1000 GPH pomp of groter moeten kiezen. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Bepaal eerst wat voor soort stroming je wilt op basis van je grootte vijver en watervalbreedte. Voor de meeste vijvers van meer dan 1000 gallons en minder dan 5000 wilt u uw water minstens één keer per uur omdraaien.

Vijvers van meer dan 5000 gallons kunnen om de paar uur worden omgedraaid. En kleinere vijvers onder de 1000 kunnen meer dan eens per uur worden omgedraaid. Dit kan variëren afhankelijk van de vijver, maar dit is een goede algemene richtlijn om te volgen. Pompen die zijn ontworpen voor tuinvijvers zijn gedimensioneerd door gallons per uur (GPH) output op één voet lift of hoogte.

Het wordt aanbevolen om het volledige volume water in een tuinvijver per één tot twee uur te pompen. Wat dit betekent is dat een vijver met 500 liter water minstens een pomp van 500 gallon per uur moet hebben. Bij het dimensioneren van een pomp voor een vijver zijn er nog een paar andere overwegingen. Hoe hoog moet de pomp water tillen? Komt er een waterval of fontein? Komt er een vijverfilter? Al deze variabelen verminderen de hoeveelheid stroming, wat de waterkwaliteit en helderheid kan beïnvloeden.

De grootte van uw pomp heeft rechtstreeks invloed op het uiterlijk van waterpartijen zoals fonteinen en watervallen. Hieronder hebben we enkele specifieke details uiteengezet over het dimensioneren van pompen voor waterpartijen en voor filtratie en circulatie. Twee van de belangrijkste metingen bij het dimensioneren van een vijver of fonteinpomp zijn de maximale kophoogte en maximale lift. Het berekenen van de druk van de kopdrukkop is de weerstand tegen de pomp die de totale stroom vermindert.

Het kiezen van de juiste pomp is essentieel om ervoor te zorgen dat u een voldoende waterstroom creëert voor uw waterval of beek, wat op zijn beurt de waterkwaliteit behoudt die geschikt is voor uw vijverecosysteem. Het selecteren van de juiste pomp voor de klus zorgt ervoor dat uw water goed wordt gefilterd en dat uw waterpartij er op zijn best uitziet. Als u vissen of ander waterleven in uw vijver heeft, kunt u een model overwegen dat geen olie gebruikt, omdat het gevaar bestaat dat de pompafdichting breekt en oliekoelmiddel in het water lekt. Zoek vervolgens de hoogte van de kop van uw fontein door de verticale afstand van de uitlaat tot de hoogte waarop de pomp zit te meten.

Pompen zijn er in verschillende maten en sterktes, en het type dat u kiest, moet afhangen van waarvoor u het nodig hebt. Het water gaat in een tuit die is gericht om het wiel te laten draaien, het water valt in een trog als een mijnwerker sluisbox en gaat dan een helling af en valt af in een verborgen container, die op zijn beurt ongeveer 18 voet naar de tuit wordt teruggepompt en opnieuw in het wiel valt en de cyclus opnieuw start. Elke voet verticale afstand tussen het oppervlak van de vijver en het hoogste punt waar het water naar wordt gepompt, telt als 1 voet kop. Dit zal een lange weg helpen om uw water schoon en gezond te houden en uw pomp efficiënt te laten werken.

Deze algemene richtlijnen zijn handig om te begrijpen wat debiet en kophoogte u kunnen vertellen over een pomp. Als die afstand bijvoorbeeld 24 inch is, hebt u een fonteinpomp nodig die minstens 36 inch hoog tilt. Mogelijk moet u een drukkop opnemen als uw pomp een drukfilter, UV-zuiveraar of sproeikop van stroom gaat voorzien.

Leave a Comment

All fileds with * are required