Welke pomp heb ik nodig voor vijverwaterval?

Daarom zou een waterval van 2 'breed een pomp van 3.000 GPH nodig hebben. Als u op zoek bent naar een zwaardere stroom, bereken dan uw stroom met 2.000 GPH per voet.

Welke pomp heb ik nodig voor vijverwaterval?

Daarom zou een waterval van 2 'breed een pomp van 3.000 GPH nodig hebben. Als u op zoek bent naar een zwaardere stroom, bereken dan uw stroom met 2.000 GPH per voet. Voor watervallen en beken moet je pomp minstens 100 gallons per uur pompen voor elke centimeter breed die de waterval is. Voor meer lawaai en wit water van je watervallen, verhoog je het debiet tot 200 gallons per uur per inch watervalbreedte.

Als u koi heeft, moet dit idealiter worden verhoogd tot het circuleren van het volume van uw vijver eenmaal per uur. Pond Informer is een groeiende gemeenschap van schrijvers met een passie voor alles wat met vijvers, wetlands en duurzaam behoud te maken heeft. In vijvers moet de pomp groot genoeg zijn om het volledige volume van de vijver minstens één keer per uur (idealiter twee keer per uur) OF 150 gallons per uur voor elke centimeter watervalbreedte - afhankelijk van wat groter is. Elke voet verticale afstand tussen het oppervlak van de vijver en het hoogste punt waar het water naar wordt gepompt, telt als 1 voet kop.

Zoals te zien is in de bovenstaande tabel, heeft de energie-efficiëntie van een pomp een grote invloed op de bedrijfskosten van een pomp. Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer. Hij wil een waterval plaatsen met een overlaat van 8 inch die een voet boven het oppervlak van het vijverwater zit. Een te kleine pomp veroorzaakt een slechte circulatie en een stilstaand gebied in uw vijver, wat leidt tot een laag zuurstofgehalte, slibopbouw en slechte waterkwaliteit.

Zodra je de perfecte pomp hebt gevonden, hoef je hem alleen nog maar te bestellen voor thuisbezorging of ophalen bij Splash (1298) Toronita St. Aanvankelijk kost de Little Giant-pomp minder om aan te schaffen, maar kost het veel meer om te werken dan de andere pompen vanwege het energieverbruik. Energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn erg belangrijk omdat vijverpompen gedurende vele maanden continu moeten draaien. Zoals u kunt zien, houdt het kiezen van de juiste pomp voor uw vijver meer in dan alleen kijken naar de prijs en de grootte van de pomp.

Er is 20 voet val van waar ik wil dat het water weer begint langs het perceel naar de top van de vijver (22 voet naar de bodem van de vijver als dat ertoe doet). Externe of in-line vijverpompen kunnen worden gebruikt met vijverafschuimfilters om water uit de vijver te halen en naar de meeste watervaloverlaten of watervalfilters te loodsen.

Leave a Comment

All fileds with * are required