Welke vijverpomp heb ik nodig?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon.

Welke vijverpomp heb ik nodig?

Een goede vuistregel is dat pompen elk uur ongeveer de helft van het vijvervolume moeten kunnen wegpompen. Een pomp die 500 gallons per uur verplaatst, zou bijvoorbeeld geschikt zijn voor een vijver van 1.000 gallon. U hoeft niet naar de maattabel van een fonteinpomp te verwijzen om de beste waterpompen voor uw tuin te achterhalen. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren.

Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de afvoer. Dit geldt als het ook een skimmer of waterval heeft. Water moet minstens één keer per 2 uur door het filter circuleren. Dit betekent dat als je een vijver van 1.000 gallon hebt, je een pomp nodig hebt die minstens 500 gallons per uur of GPH kan produceren.

Als je vis hebt, kun je het beste de capaciteit van de pomp verdubbelen om ervoor te zorgen dat je water schoon blijft. Een veel voorkomende misvatting is dat de pompgrootte alleen gerelateerd is aan de grootte van de vijver; de grootte van een waterval, beek of fontein is echter meestal de doorslaggevende factor voor welke pomp het beste in uw functie is. Als uw vijver een drukfilter heeft, wilt u het water idealiter ongeveer eens in de twee uur draaien. Factor in de bedrijfskosten Bij het vergelijken van meerdere pompen die in uw toepassing werken, kan uw eerste neiging zijn om gewoon te gaan met degene met de laagste stickerprijs.

De diameter van de buis beperkt de hoeveelheid water die door uw leidingen kan stromen, ongeacht hoe sterk uw pomp is. Een kleine pomp op een grote waterval zorgt ervoor dat het water gewoon over de rotsen druppelt, wat geweldig is als dat het gewenste effect is. Mogelijk moet u een drukkop opnemen als uw pomp een drukfilter, UV-zuiveraar of sproeikop van stroom gaat voorzien. Mijn gph-debiet zal slechts ongeveer 150 zijn, aangezien de vijver 18 inch diep is en ik een fontein zal gebruiken zonder andere functies.

Kun je helpen welk type pomp en filter ik nodig heb voor een tuinvijver die ongeveer 14ft lang is 7ft breed en 2ft diep. Vijverpompen zijn recirculatiepompen, wat betekent dat ze geen nieuw, extra water aan de vijver toevoegen. Complete koi en aquatics hebben een enorm assortiment vijverpompen op voorraad, van cruciale zuurstofpompen tot esthetische watervalkenmerken. Vijverpompen drijven water in de vijver aan, normaal gesproken via een filtersysteem dat net zo eenvoudig kan zijn als een rietbed of een kleine doosfilter, maar even extravagant als een Evolution Aqua Nexus vijverpomp of trommelfilter.

Ze staan bekend om het maken van enkele van de beste pompen ter wereld en het ET-assortiment is daarop geen uitzondering. Hij wil een waterval plaatsen met een overlaat van 8 inch die een voet boven het oppervlak van het vijverwater zit. Net zoals uw lichaam een hart heeft om gezond bloed door uw systeem te laten circuleren, heeft uw vijver een pomp om het water over de watervallen te laten circuleren, wat zorgt voor een gunstige beluchting voor uw vijverbeestjes en planten. Over het algemeen zijn de kosten verwaarloosbaar, maar u moet op zoek gaan naar de meest efficiënte en geschikte pomp voor uw vijver - i.

Leave a Comment

All fileds with * are required