Hoe ver kan de pomp van de vijver zijn?

Men moet er ook voor zorgen dat hun buitenstopcontact zich op de juiste afstand van de vijver bevindt. Een minimale afstand van 6 voet is wenselijk, hoewel een afstand van 10 voet nog steeds beter is.

Hoe ver kan de pomp van de vijver zijn?

Men moet er ook voor zorgen dat hun buitenstopcontact zich op de juiste afstand van de vijver bevindt. Een minimale afstand van 6 voet is wenselijk, hoewel een afstand van 10 voet nog steeds beter is. Dit zorgt ervoor dat de uitlaat niet in contact komt met het water wanneer men aan de pompen of filters werkt. Met een drukfilter zoals het Advantage Bead Filter heb je veel meer veelzijdigheid omdat het onder druk staat en niet afhankelijk is van de zwaartekracht.

Dat betekent dat het filter op enige afstand van de vijver kan worden geïnstalleerd, waardoor het gemakkelijker te verbergen is. Voor lange runs van 50 voet tot 300 voet moet de diametergrootte van de buis die van en naar het filter reist mogelijk worden vergroot, tot 3 inch, afhankelijk van de grootte van de vijver. Met de juiste maat buis om het wrijvingsverlies op lange termijn te verminderen, zal het filtersysteem bijna net zo efficiënt werken als wanneer het naast de vijver zou zijn. Het wordt aanbevolen om vijverwater minstens één keer per uur te laten circuleren.

Als u bijvoorbeeld een vijver van 500 gallon heeft, hebt u een pomp nodig die 500 GPH draait op het hoogtepunt van de ontlading. Dit is waar als het ook een skimmer of waterval heeft. Een vijverpomp en een filter zijn nodig om de vijvergezondheid te behouden. Een goed onderhouden vijver voegt waarde toe aan een huis, en hoewel een grote vijver met vissen meer onderhoud vereist dan een kleine vijver, is het de extra inspanning waard, waardoor beweging, kleur en een dramatisch landschapselement worden geboden.

De pomp van een vijver moet elke dag 24 uur draaien om ervoor te zorgen dat het water van de vijver door het filter circuleert om het water helder te houden. Voor fonteinen (binnen of buiten) - Bij het kiezen van een pomp voor uw fontein zijn er twee termen die u zult zien bij het zoeken naar uw pomp. GPH (gallons per uur) en lift of kop. Voor een fontein is de GPH geen probleem, dat is een gids die wordt gebruikt voor vijvers.

De lift of het hoofd is wat je moet weten. Hoe ver moet het water in je fontein reizen van waar de pomp in je fontein zal zitten naar de top van de fontein waar het water naar buiten komt. Je hebt een pomp nodig die hoger tilt dan die meting. Als die afstand 24 is, dan heb je een pomp nodig die minimaal 36 hoog tilt.

De maximale lift betekent dat dit de maximale hoogte is waarop de pomp het water zal optillen. U krijgt dus 0 flow bij de maximale lift. Als de kophoogte van uw fontein bijvoorbeeld 22 inch is en de uitlaatdiameter 3 inch is, wilt u een pomp die minimaal 300 GPH (3* 100%3D 300 GPH) levert en een maximale kophoogte heeft van ongeveer 33 tot 35 inch (22 * 1,5 %3D 3.Ik denk dat uw man moet hebben bedoeld dat uw pomp in een pompdoos moet worden geïnstalleerd op maaiveld niet op watervalhoogte. Elke voet van verticale afstand tussen het oppervlak van de vijver en het hoogste punt waar het water naar wordt gepompt, telt als 1 voet kop.

Over het algemeen heeft een grote vijver een externe pomp en een kleinere vijver of watertuin heeft een dompelpomp. Head is een technische term die verwijst naar de hoogte waarop een pomp water boven het oppervlak van een vijver tilt. De meeste pompen zijn ofwel dompelbaar, wat betekent dat ze op de bodem van de vijver zitten, of extern, wat betekent dat ze boven de waterlijn zijn geplaatst. Mogelijk moet u een drukkop opnemen als uw pomp een drukfilter, UV-zuiveraar of sproeikop van stroom gaat voorzien.

Deze algemene richtlijnen zijn handig om te begrijpen wat debiet en kophoogte u kunnen vertellen over een pomp. Als die afstand bijvoorbeeld 24 inch is, hebt u een fonteinpomp nodig die minstens 36 inch hoog tilt. Voor een langzame man zoals ik, echter, een voorbeeldvergelijking die uiteindelijk de benodigde pomp identificeert, zou zeer nuttig zijn. Ik had geen idee hoe ik moest uitzoeken welke pomp ik nodig had voor een waterval, nu heb ik het uitgewerkt met je gemakkelijk te begrijpen gids.

Twee van de belangrijkste metingen bij het dimensioneren van een vijver of fonteinpomp zijn de maximale kophoogte en maximale lift. U kunt ook rekening houden met wrijving door 1 voet kop toe te voegen voor elke 10 voet horizontale leidingen tussen de pomp en uw filter of functie. Voor elke centimeter stroombreedte of watervalplaat moet je 100 gallons per uur pompen op de hoogte die je pompt. .

Leave a Comment

All fileds with * are required