Meest betrouwbare vijverpomp uk?

Het zou waarschijnlijk de Oase Aquamax Eco Premium zijn, door velen geschat als de beste vijverpomp op de markt. De Eco Premium geeft u precies wat u wilt in een vijverpomp - betrouwbaarheid, efficiëntie en lagere bedrijfskosten.

Meest betrouwbare vijverpomp uk?

Het zou waarschijnlijk de Oase Aquamax Eco Premium zijn, door velen geschat als de beste vijverpomp op de markt. De Eco Premium geeft u precies wat u wilt in een vijverpomp - betrouwbaarheid, efficiëntie en lagere bedrijfskosten. Met Swell wordt de Eco Premium ook geleverd met een hoogwaardige satellietzeef. De AquaEco-serie is betrouwbaar, krachtig en ook extreem kostenefficiënt en ontworpen voor maximale maandelijkse besparingen.

De wattagewaarden van deze serie pompen behoren eigenlijk tot de beste die we hebben gezien voor een dompelmodel, dus zou ideaal zijn voor eigenaren die op lange termijn geld willen besparen. De pomp is ontworpen om in de vijver te worden ondergedompeld. Uitlaatmaat past op slangen van 1 ½ of 1 ¼ inch in binnendiameter. Debieten voor 5 en 7 voet kop zijn 2500 en 1800 GPH.

De Fish Mate 1900 dompelvijverpomp is ontworpen voor gebruik in visvijvers, watertuinen en fonteinen. Het maximale debiet is 1850 GPH, maar de fabrikant levert geen stroomsnelheidsdiagram op basis van kophoogte. Als de pomp moet worden gereinigd, kan de handgreep gemakkelijk uit het water worden getild. Het inlaatscherm is afneembaar voor het reinigen van de waaier.

De waaier gebruikt keramische lagers voor een lange levensduur. De pomp heeft een 24' netsnoer voor eenvoudige installatie. Een telescopische fonteinset met vier sproeikoppen wordt meegeleverd. De omleidingsklep maakt het mogelijk om de stroom te verminderen of te splitsen tussen de fontein en een waterval.

Het wordt geleverd met een slangadapter met weerhaken voor slang van ¾ tot 1 ½ I, D. De pompset bevat adapters voor het rechtstreeks op de pomp bevestigen van PVC en fonteinkoppen. De pomp heeft een geaard netsnoer van 33 voet. Het werkelijke debiet op 5, 10 en 15 voet is 2251, 1390 en 479 gallons per uur.

Afmetingen zijn 13 L x 9 B x 8 H. Met de roterende kogeluitgang kunt u de afvoerpositie van de pomp in vrijwel elke hoek wijzigen. Het wordt ook geleverd met 1,5 en 2 meerslangkoppelingen. Het debiet op 5 en 10 voet is 2425 en 1840 GPH.

De afmetingen zijn 14 L x 14 B x 6,5 H. De Jebao APP-2000 is een dompelpomp met magnetische aandrijving. De APP-2000 heeft een maximaal debiet van 2000 gallons per uur (GPH). De inlaat en uitlaat van de pomp heeft 1 ½ NPT-schroefdraad, maar wordt geleverd met getrapte slangadapters met weerhaken.

De Sequence 750 vijverpomp is een in-line waterpomp. Het is niet zelfaanzuigend en moet onder de waterlijn worden geplaatst, buiten de vijver. De Sequence 750 gebruikt een waaier in centrifugale stijl om het water te pompen. De pompinlaat heeft 2 FNPT-schroefdraden.

Het stopcontact gebruikt 1 ½ FNPT-schroefdraad. Het debiet bij 4', 8' en 10' is 2820, 1860 en 1200 GPH. De pomp wordt geleverd met 3 jaar garantie. Gebruik voor een zachtere doorstroming een pomp van 900-1800 gallon per uur.

Gebruik voor een brullende stroom een pomp van 2400-3600 gallon per uur. Deze figuren kunnen worden aangepast voor elke waterval. Voor de meeste watertuinen en goudvisvijvers van minder dan 5.000 gallons is de TetraPond Debris-Handling Pump een winnaar. De pomp heeft een solide constructie en verstopt niet gemakkelijk.

Als uw vijverfiltratiesysteem een externe in-line pomp gebruikt, wordt de Sequence-serie externe waterpompen ten zeerste aanbevolen. Gemaakt in de VS. Ze zijn duurzaam, herbouwbaar en hebben een garantie van 3 jaar. Ik bedacht dat mijn gallons ongeveer 3600 gallons per uur waren.

Mijn vijver wordt 20 ft bij 8 ft bij 3,5 ft diep. We wonen buiten Nashville in de bergen en hebben veel areaal. Ik breng grote rotsblokken, platte steen en het gebruikelijke vijverbouwmateriaal binnen, maar ik wil een mooie waterval. Moet ik een pomp met een grotere gallon per uur gebruiken? Ik ben dol op je site en zal al je artikelen blijven lezen.

Alvast bedankt voor alle hulp die je kunt bieden. De hoeveelheid water die een pomp aankan, varieert van een paar gallons tot duizenden of meer. Om de juiste pomp te vinden, moet u rekening houden met zowel de hoeveelheid water in de vijver als de gewenste hoeveelheid watercirculatie. Het debiet geeft aan hoeveel water een pomp binnen 1 uur kan verplaatsen.

De 220 watt VIVOSUN is krachtig genoeg om het water in een vijver van 9.000 gallon te laten circuleren, maar hij is ultrastil en produceert slechts een zacht gezoem. Hij wordt geleverd met een 20,3 meter lang netsnoer en werkt op 220 watt energiezuinig vermogen. Deze VIVOSUN pompt ook water tot een hoogte van meer dan 18 voet om een fontein of waterval te bedienen. Het deksel op het inlaatfilter wordt losgemaakt voor eenvoudige reiniging en het apparaat weegt ongeveer 9 pond.

Geniet van het voordeel van circulerend water zonder een fortuin uit te geven met de Knifelvijverpomp, die geschikt is voor waterfiltratie in kleine vijvers met een capaciteit van ongeveer 1.600 gallons. De Knifelpomp kan water tot 10,2 voet tillen en produceert slechts een zacht gezoem tijdens het gebruik. Deze compacte pomp is klein genoeg om in het onderste reservoir van een gelaagde fontein te plaatsen en wordt geleverd met een 6,1 voet netsnoer. De pomp is voorzien van een sponsvoorfilter dat vuil uit de pomp houdt, en het heeft een automatische veiligheidsschakelaar als het waterniveau daalt of het apparaat oververhit raakt.

Deze Tetra Pond-pomp wordt geleverd met een speciaal beschermfilter dat het waterleven beschermt tegen de waaier van de pomp, terwijl kleine stukjes vuil er dwars doorheen gaan zonder de pomp te verstoppen. De dompelpomp verplaatst 4.235 liter water per uur en wordt geleverd met een maximale waterlift van 13,1 voet. Het kan vijverwater filteren en een stroom pompen voor een fontein of waterval. Water dat uit de pomp stroomt, wordt door een apart extern filter geleid voor eenvoudige reiniging.

Een unidirectionele waaier en motor dragen bij aan de energie-efficiëntie van de pomp met continue werking. De afgedichte onderdompelbare unit is onderhoudsarm en wordt geleverd met een netsnoer van 15 voet. De Aquagarden wordt geleverd met een LED-spot die een waterstraal verlicht. Deze pomp is geschikt voor relatief kleine vijvers van ongeveer 200 gallons, en het is veilig voor gebruik met goudvissen en koi.

De pomp wordt geleverd met drie fonteinsproeiers die de watersproeiconfiguratie veranderen van een enkele verticale straal naar een multijetspray of een slanke waterbel. De pomp wordt geleverd met een netsnoer van 16 voet. Met een maximale lift van 17 voet helpt de TotalPond waterpomp een stromende waterval te creëren. Met een motor van 2000 GPH kan de pomp water filteren in een vijver met een capaciteit van maximaal 4.000 gallons.

De dompelpomp wordt geleverd met een gaaspompscherm dat voorkomt dat vuil de motor verstopt. Het heeft ook een terug-spugende functie die de pomp tijdens bedrijf kan koelen om oververhitting te voorkomen. De pomp van 2000 GPH wordt geleverd met een netsnoer van 16 voet. Deze VIVOHOME-unit kan serieus water verplaatsen tot 9.000 gallons per uur.

Het wordt geleverd met een maximaal hefvermogen van 26,9 voet, geschikt voor hoge watervallen. Naast het pompen van water over een afstand, is de dompelpomp bestand tegen extern gebruik op korte termijn (buiten het water). De fabrikant raadt echter gebruik in het water aan voor iets langer dan een paar uur, net genoeg tijd om een vijver of zelfs een overstroomde kelder in een mum van tijd uit te pompen. De VIVOHOME-pomp wordt geleverd met een netsnoer van 20,3 voet.

Selecteer in het algemeen een pomp met een pompcapaciteit van gallons per uur (GPH) die gelijk is aan de helft van de galloncapaciteit van de vijver. Kies bijvoorbeeld voor een vijver van 4.000 gallon een pomp van 2000 GPH. Hoe groter de pomp, hoe meer elektriciteit hij zal gebruiken. Veel pompen vermelden de hoeveelheid wattage die ze per uur gebruiken.

Vermenigvuldig dat met het aantal uren per dag dat de pomp waarschijnlijk zal draaien, en vermenigvuldig dat aantal vervolgens met 30 voor een schatting van het wattage per maand. Om te schatten hoeveel de pomp aan de elektriciteitsrekening zal toevoegen, vermenigvuldigt u het uiteindelijke aantal met de kosten van elektriciteit (per watt) van uw energierekening. De kwaliteit van de pomp is een factor, maar verwacht over het algemeen dat een dompelvijverpomp 3 tot 5 jaar meegaat. Ten slotte is er een netsnoer van 10 meter (dat is ongeveer 30 meter) met deze pomp maar geen stekker aangesloten, zodat u de pomp rechtstreeks op een aardlekschakelaar kunt aansluiten zoals wordt aanbevolen.

Als het gaat om het vermogensbereik, is dit even instelbaar. Met mijn beoordelingsmodel kun je kiezen tussen 17W en 35W, dit vind ik erg leuk omdat ik het kan aanpassen om het efficiënter en goedkoper te maken om te draaien. Je ontvangt ook een netsnoer van 10 meter, dus ongeveer 30ft. Houd er echter rekening mee dat er geen stekker is, aangezien de voorschriften stellen dat de pomp moet worden aangesloten op een RCD-beschermde consumenteneenheid.

Eén bedieningsknop bepaalt of het water naar de fontein of naar uw filter stroomt als u er een in het systeem plaatst. U hoeft zich geen zorgen te maken over de compatibiliteit van de slangmaten van deze elementen, aangezien de pomp hulpstukken heeft voor alle gangbare maten slangen voor waterpartijen - 12 mm; 19 mm; en 25 mm. Vergeet niet dat het netsnoer van 10 meter geen stekker heeft, aangezien tuinvijverpompen zijn ontworpen om rechtstreeks in de schakelkast te worden aangesloten. De pompen hebben ook een behoorlijke kophoogte, dus zouden perfect zijn voor een kleine vijvereigenaar die misschien ook een fontein of waterval naast zijn filtersysteem wil.

Met dezelfde asynchrone motor is de AquaSurge-serie dompelpompen ontworpen voor gebruik in overloopskimmerboxen. Deze serie dompelvijverpompen wordt geleverd in 3 verschillende modellen, ontworpen voor kleine, middelgrote en grote watervalfuncties. De in- en uitlaten kunnen ook in elke hoek worden aangepast, wat erg handig is, vooral als ze worden gebruikt als waterfunctiepomp. Afhankelijk van de grootte van de vijver die je hebt en het type vis dat je houdt, heb je een pomp nodig met een ander debiet.

Over het algemeen, als u op zoek bent naar een geavanceerdere pomp, is dit het overwegen waard en zijn er genoeg verschillende maten voor de meeste vijvers. Een externe pomp heeft extra sanitair nodig en is minder discreet, terwijl de meeste dompelpompen ongelooflijk eenvoudig zijn om te beginnen. U moet het wattage van de pomp weten en hoeveel uw energieleverancier u per kWh (kilowattuur) in rekening brengt. Als u bijvoorbeeld alleen de pomp nodig heeft voor een waterfontein, kan het kiezen van een pomp met een goede waterkophoogte als primair criterium goedkoper zijn dan het kiezen van een „allrounder”.

Zodra het water in uw vijver circuleert en relatief schoon blijft, is het gemakkelijker om de vijver als geheel schoon te maken. U kunt een pomp op zonne-energie overwegen voor kleine waterpartijen zoals vaten en vogelbaden die geen vis bevatten. Als je merkt dat je te veel stroming hebt, plaats dan een omleidingsklep tussen de pomp (onder water) en de waterval of ornament. Het meest uitdagende onderdeel van het kiezen van de juiste watervalpomp voor uw tuin is om te begrijpen hoeveel waterstroom nodig is.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required